tag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post4652324080917861281..comments2023-09-13T15:36:41.757+03:00Comments on Ise tehtud. Hästi tehtud.: Lehtkapsaleiud meie kaubandusvõrgus. Ja sellest, kuidas neist siis lehtkapsatšpse tehaTuulihttp://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-30060101128188705102016-02-10T14:02:25.327+02:002016-02-10T14:02:25.327+02:00Mulle tundub täna, et ilmselt on mul on ikka vist ...Mulle tundub täna, et ilmselt on mul on ikka vist natuke kaua ahjus olnud. Osad krõpsud on mõnusalt mõrkjad, aga osad sellised kirbed. Püüan järgmine kord vähem ahjus hoida.Terjehttps://www.blogger.com/profile/07894286232727503840noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-51626494813465872302016-02-10T12:03:28.063+02:002016-02-10T12:03:28.063+02:00Terje, ma ei oskagi nüüd väga tarka midagi öelda. ...Terje, ma ei oskagi nüüd väga tarka midagi öelda. Minu hinnangul muutub tšipside maitse pigem lihtsamini "omaksvõetavaks" kui toorel lehtkapsal, sest kapsalistele omane mõrudus on lehtkapsal olemas küll. Kui aga toores kapsas tundub vastuvõetav, siis ei tohiks ka tšipsid probleeme tekitada. Äkki oli tõesti üleküpsemises asi. See tšipside valmistamine peaks olema midagi küpsetamise ja kuivatamise vahepealset. Pruunistada ei tohiks ja viimase otsa teen ise tihti lahtise ahjuuksega ja mahakeeratud kuumusega, et korraks kuuma saanud tšipsid lihtsalt ära kuivatada. <br />Käisin vahepeal enda lehtkapsatšipse veel mekkimas ja järelmaitses on küll mõrkjust parasjagu. Mis mulle isiklikult väga meeldib. Aga äkki tõepoolest on see selline harjumist ja harjutamist vajav maitsekombinatsioon. Võib-olla tuleks siis harjutamiseks esmalt neid tšipse veidi salatile või võileivale puistata ja sel moel oma maitsenäsasid selle maitsega harjutada :)Tuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-83900433562661849122016-02-10T11:56:41.561+02:002016-02-10T11:56:41.561+02:00Anonüümne, see´p see on selle lehtkapsaga, et suve...Anonüümne, see´p see on selle lehtkapsaga, et suvel ja sügisel ikka siit-sealt leiab, aga talve poole on see kippunud alati pildilt ära kaduma. See talv tundub nüüd olevat murdepunktiks ja loodetavasti nii jääbki :)Tuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-18810077298195855872016-02-09T23:54:39.505+02:002016-02-09T23:54:39.505+02:00Ha! Ma just tegin täna neid lehtkapsa chipse, sest...Ha! Ma just tegin täna neid lehtkapsa chipse, sest nägin kuskil netis retsepti ja tundusid isuäratavad. Aga, aga, aga... ma ei tea, kas ma tegin midagi valesti, sest kuigi toorel lehtkapsal pole üldse ebameeldiv maitse, siis chipsidel on selline kummaline maitse juures. Äkki ma hoidsin liiga kaua ahjus? Umbes 15 minutit 160C pöördõhu peal, poole peal keerasin plaati ringi igaks juhuks, kuna nii retseptis soovitas. Head krõbedad tulid, kõrbenud välimuselt ei ole, aga see maitse... Maitsestasin esimese pannitäie soola, küüslaugu pulbri ja tibakese suitsupaprikaga. Teisele pannile panin ainult soola, aga mõlemal pannitäiel on selline 'huvitav' maitse. Ma ei oska ise muud arvata hetkel, et äkki ikka olid liiga kaua ahjus või on siis lehtkapsas nö 'acquired taste' et seda peab lihtsalt õppima sööma. <br />Aitäh kaasa mõtlemast :)Terjehttps://www.blogger.com/profile/07894286232727503840noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-57234291856203348202016-02-09T21:45:00.850+02:002016-02-09T21:45:00.850+02:00Lehkapsast on müügil olnud ka Tagurpidi Lavkas ja ...Lehkapsast on müügil olnud ka Tagurpidi Lavkas ja Mahemarketis. Nüüd aasta alguses pole kohanud (olen ka harva käinud), kuid varem oli üsna püsivalt saada.Anonymousnoreply@blogger.com