tag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post1144893910805830674..comments2023-09-13T15:36:41.757+03:00Comments on Ise tehtud. Hästi tehtud.: Angervaksasiirup. Kesksuvine, magusmõrkjas ja ilmatu kasulikTuulihttp://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-40866629415881301112019-07-22T13:50:39.573+03:002019-07-22T13:50:39.573+03:00Väga põnev üksikasjalik siirupi/nõiarohu valmistam...Väga põnev üksikasjalik siirupi/nõiarohu valmistamise kirjeldus :) <br />See angervaks on üks korralikult kange kraam ja tõenäoliselt sai sinna potti siis ikka mõnuga siis neid õisikuid pandud. Olen kord ladunud angervaksatee sisse lahkelt õisikuid nii, et pärast ei olnud tee enam joodav. Just selle mõrkjuse ja vängeks läinud maitse pärast. Nüüd olen hakanud oluliselt tagasihoidlikumalt angervaksa doseerima. Pikem keetmisaeg annab vist ka oma panuse. Aga kui vaikselt lahjendada, siis äkki õnnestub see nõiarohu kontsentratsiooniga siirup ikkagi ära tarvitada. Väärt kraam ikkagi ju :)Tuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-35461133713455044222019-07-22T10:43:49.272+03:002019-07-22T10:43:49.272+03:00Minu siirupitegu läks veidi untsu, aga vägev ravim...Minu siirupitegu läks veidi untsu, aga vägev ravim, mis ka surivoodilt haige püsti aitab, tuli vist küll. Mina panin poti angervaksõisikuid täis, valasin keeva vee peale ja lasksin keema tõusta, keetsin umbes 10 min., siis kurnasin. Sain tumepruuni vedeliku, mis maitselt meenutas riia palsamit. Nüüd lisasin 3 liitri vedeliku kohta 1,5 kg suhkrut ja sain kuldselt helkiva tumepruuni mõruda maitsega vedeliku, mida leebe maitse saamiseks tuleb klaasitäiele veele lisada 1 spl. Et mitte hea kraamiga koos liigselt suhkrut manustada, siis magusamaks ma seda segu ei tempinud. Olgu siis pealegi mõru! Proovisin segada spraidiga, lisasin teele, proovisin ka erinevate kokteilide sisse teda sokutada. See mõrkjas maitse jääb iga segu puhul alles, see meenutab tõesti veidi aspiriini maitset. Värvaine selle keeduse sees on nii tugev, et võiks lõnga värvida- kõik potid-totsikud ja kraanikauss olid peale seda nõiarohu keetmist pruunid. Selline nõiarohi sai siis minu angervaks asiirupist.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-62608197890265537492019-07-22T08:49:42.774+03:002019-07-22T08:49:42.774+03:00Nii tore kuulda, et siirupitegu õnnestus ja siirup...Nii tore kuulda, et siirupitegu õnnestus ja siirup maitses :) Tuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-59391674494223660352019-07-06T20:03:20.716+03:002019-07-06T20:03:20.716+03:00Tegin,sai maitsev ja väga ilusa värviga.Tegin,sai maitsev ja väga ilusa värviga.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08872670186410745348noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-51426393731113343672016-07-16T11:39:28.164+03:002016-07-16T11:39:28.164+03:00Väga hea köharohi :)Väga hea köharohi :)Anonymousnoreply@blogger.com