1. august 2018

Troopiline kokteil arbuusi, ananassimahla ja alkoholivaba Puls õluga


Õllega kokteilid on meil millegipärast üsna alahinnatud ja valdavalt rüübatakse õlut ikka puhtal kujul kas purgist või klaasist. Kui aga veidike teemasse süveneda, siis annab õluga nii vahvaid ja maitseüllatust pakkuvaid kooslusi valmistada, et lausa patt oleks neid proovimata jätta. See troopilise olemisega õllekokteil on arbuusilt kohevat vahtu ja pisut tekstuuri ning ananassilt magusat maitselisa saanud. Kindlasti paneb selline kombinatsioon paljudel kulmu kerkima ning suure tõenäosusega naudib seda kokteili ka mõni nende seast, kes muidu kõige suurem õllesõber ei ole. Koguseid võid siin kokteilis ka ise parajaks timmida ning lõpptulemus sõltub igaühe maitse-eelistuset, aga ka näiteks sellest, kui magusa arbuusi peale oled sattunud. Õlu lisamine aitab kokteili muidu pisut pealetükkivaks muutuvat magusust ilusti tagasi tõmmata.  Arbuus oleks hea vahetult enne kokteili valmistamist blenderdada, nii saad lisaks mõnusale arbuusimaitsele kokteilile veel vahuse pealiskihi. Kõik koostisained võiksid olla ka külmkapikülmad, nii täidab jahutav kokteil koheselt oma eesmärki. Selline mõnus kokteil asendab suvisel ajal lausa üht kerget söögikorda, olles ühtaegu nii toitev, janu kustutav kui ka pakkudes jahutust. Maitseelamus tuleb veel pealekauba. 



Värskendav troopiline kokteil arbuusi, ananassimahla ja alkoholivaba õluga

Kogus: 4-le
1 kg arbuusi viljaliha, puhastatuna ja tükeldatuna
Laimimahla
Jääkuubikuid
Tükelda esmalt arbuus, eemalda seemned ja töötle siis arbuus blenderis hästi ühtlaseks (selleks kulub vähemalt minut).
Tõsta nelja kokteiliklaasi jääkuubikuid, sinna peale jaota võrdselt ananassimahl, pigista lisaks veidi laimimahla ja jaota klaasidesse alkoholivaba Pulsi õlu. Viimasena jaota klaaside vahel laiali purustatud arbuus. Sega kokteil kergelt läbi, aseta igasse klaasi kõrs ning serveeri kokteil koheselt. 



Postitus sündis koostöös Viru Õluga.

Kommentaare ei ole: