13. juuni 2018

Tibakese kohvimekiga kakaojäätis

Suur suvi on käes ja seega ka jäätisehooaeg täies hoos. Üks hästi lihtne ja väga-väga maitsev isetehtud kohvimekiga jäätis valmib lihtsa vaevaga ja ainult neljast koostisosast. Sellise jäätise võib sügavkülma tõsta vormide sees, kuhu sisse torgatud jäätisepulk (jäätisepulki leiab näiteks Tigeri poest). Nii saab lihtsa vaevaga kuumal suvepäeval endale näppu ühe maitsva ja magusa maiuse haarata. Eriti mõnusa meki aitab kohvimaitselisele jäätisele lisada sortsuke Vana Tallinna likööri. Kui valmistad aga jäätist lastele, siis jäta see lihtsalt lisamata. Loomulikult võid jäätise kallata ka lihtsalt vormi sisse ja sel moel külma asetada.


Kohvimekiga kakaojäätis
Kogus: 6-8 pulgajäätist
4 dl 35%-list koort
250 g kakaomaitselist kondenspiima
30 ml hästi kanget espresso kohvi
2-3 sl Vana Tallinna likööri

Vahusta koor pehmeks vahuks. Sega juurde kondenspiim, espresso ja liköör. Sega kõik ühtlaseks ning aseta siis kas väikestesse jäätisevormidesse või ühte suuremasse plastanumasse. Tõsta sügavkülma. Tõsta jäätis veidi aega enne serveerimist toatemperatuurile. Jäätise vormist kättesaamiseks libista sooja vette kastetud nuga jäätise ja vormi vahele, et jäätis paremini vormist välja tuleks. 


Postitus sündis koostöös KAFO-ga.

Kommentaare ei ole: