12. veebruar 2018

Jäine kamaparfee jõhvikate ja sarapuupähklitega

Jahutav jäine kamaparfee jõhvikate, sarapuupähklite ja kerge kohvimekiga sobib imehästi kauaoodatud ja peagi saabuva EV100 juubeli tähistamisel pidulauale sättimiseks. Plussiks selle elegantse magusroa valmistamisel on lihtsus ja mugavus. Tulemuseks on samas maitseküllane ja mõnus jäine magusroog, mis suudab iga pidusöögi krooniks olla. 
Krõmpsuvad sarapuupähklid ja hapukad jõhvikad toetavad parfeed kodumaise paitusega, magususust aitab samas kerge mõrkjusega tasakaalu viia tibake lisatud head kanget espressot. Kes soovib aga eriti pidulikku maitsenüanssi lisada, võib parfeele sisse segada veel pitsikese Vana Tallinna likööri. 


Jäine kamaparfee jõhvikate ja sarapuupähklitega
6-8le
3 muna (valge ja kollane eraldatud)
3 dl 35%-list koort
3-4 sl kamajahu
200 g jõhvikaid, purustatud 2-3 sl tuhksuhkruga
1 dl tuhksuhkrut (võid suhkru kogust suurendada, kui soovid magusamat tulemust)
150 g metspähkleid, jämedalt hakituna
2-3 sl Vana Tallinna likööri (soovi korral)
50 ml espresso kohvi
Kaunistamiseks jõhvikaid, metspähkleid, kuivatatud rukkililleõisi vm.
Püreesta osa jõhvikatest koos suhkruga ühtlaseks. Jäta osa jõhvikaid terveks. Vahusta koor ja tõsta kõrvale. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa munakollastele tuhksuhkur ja vahusta helekollaseks vahuks. Lisa munakollasevahule vahustatud koor, purustatud jõhvikad, kama, metspähklid ja Vana Tallinna liköör. Sega läbi. Viimasena lisa vahustatud munavalged ja sega ettevaatlikult alt üles tõstes kogu mass läbi. Kalla kilega kaetud keeksivormi või säilituskarpi. Kaunista pealt jõhvikate, pähklite ja kuivatatud sinililledega. Aseta sügavkülma vähemalt neljaks-viieks tunniks. Veidi enne serveerimist tõsta parfee toatemperatuurile. Lõika kuuma vette kastetud noaga parajad tükid. Serveeri kohe. Säilita sügavkülmas.


Kommentaare ei ole: