tag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post8313026057517280810..comments2023-09-13T15:36:41.757+03:00Comments on Ise tehtud. Hästi tehtud.: Lemon curd ja vanilla custard - ühed maitsvad mõlemadTuulihttp://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-29191396578256523782010-04-15T09:38:39.218+03:002010-04-15T09:38:39.218+03:00Ma sain omad vitsad kätte sel perioodil, kui tegin...Ma sain omad vitsad kätte sel perioodil, kui tegin sageli vaheldumisi nii kreembrüleed ja crema catalana't (suhkrukõrvetamise vaimustuses). Siis oli ka ikka omletimöllu parasjagu.<br />Liina - sinu tähelepanek metalli osas kõlab üsna loogiliselt. Olen ise peale selle märkuse avastamist püüdlikult spaatli-puulabida meetodit kasutanud. Kuigi eelnevalt kasutatud metallvispliga välja tulnud magusroad olid ikka täiesti söödavad (võib-olla eelteadmisege mekutaks siis metalli ka välja, tookord ei saanud aru midagi)Tuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-25817140001239577282010-04-15T08:08:57.245+03:002010-04-15T08:08:57.245+03:00mis omakorda meenutab mulle, et ma teen alati holl...mis omakorda meenutab mulle, et ma teen alati hollandi kastet kaks korda jutti - esimene kord läheb tükki ja siis kõva kirumise ja suure ettevaatusega tuleb teine tegu ette võtta. Ja nii iga jumala kord. Hah.Liinahttps://www.blogger.com/profile/08330166895549022444noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-9697812687425272292010-04-14T22:34:38.607+03:002010-04-14T22:34:38.607+03:00Lemon curd on tõeliselt maitsev asi, teen seda sag...Lemon curd on tõeliselt maitsev asi, teen seda sageli. <br />Custardiga olen alles hiljaaegu sõbramaks saanud, sest olen kärsituna suutnud ikka korduvalt vahukoore-munaputru keeta ja seda siis saumikseriga kuidagi päästa:)Mari-Liishttps://www.blogger.com/profile/10309776640898892209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-68008662083659640422010-04-14T16:29:40.333+03:002010-04-14T16:29:40.333+03:00Vanilla custardit olen varem teinud ja väääga mait...Vanilla custardit olen varem teinud ja väääga maitseb. Üks pagana hea rabarbrikook on sellega mul välja töötatud, mis kindlasti sel aastal rabarbrihooajal kordamisele läheb. Aga sinu kauni kollase lemon curdi võtan raudselt millalgi ette mõne maitsva desserdi tarvis, aitähhJuchttps://www.blogger.com/profile/11094799591643330165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-48627563866244436572010-04-14T15:21:05.194+03:002010-04-14T15:21:05.194+03:00Ma armastan nii hirmsasti lemon curd'i, et või...Ma armastan nii hirmsasti lemon curd'i, et võiks seda hommikupudru asemel vitsutada! <br />Kurb on aga, et tegin viimati näiteks sidruni-merengi kooki ja kasutasin selleks Hooajas olnud Matilda kohviku retsepti. Sidrunikreemi asemel oli tulemuseks sidruniomlett. Väkk. <br />Aga spaatli-nõue on ehk sellega põhjendatud, et sidrunihape + metall = metalli maitse magustoidus?Liinahttps://www.blogger.com/profile/08330166895549022444noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-38435611253572062412010-04-14T12:45:18.105+03:002010-04-14T12:45:18.105+03:00Mõlemad maitsevad mulle väga. Ise olen enamasti mõ...Mõlemad maitsevad mulle väga. Ise olen enamasti mõlemat kasutanud kookide sees ja kõrvla, kuid praegu tekkis isu sellise koosluse järgi, mida kunagi ühes Saksamaa kodus pakuti - paks vaniljekaste koos paksu marjakisselliga.Tulliahttps://www.blogger.com/profile/13581104503351252184noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-45077835485917083182010-04-14T11:08:16.858+03:002010-04-14T11:08:16.858+03:00Vaniljekaste mõlgub mul juba pikemat aega meeltes,...Vaniljekaste mõlgub mul juba pikemat aega meeltes, aga tegemiseni pole jõudnud, kuna hetkel on minu vaieldamatu magusalemmik mõrušokolaad ning seetõttu eriti küpsetanud polegi, mistõttu pole olnud vajadust ka vaniljekastme järgi.<br /><br />Fruit curdi oma versioonina proovin ma sügisel astelpajuvõiet, mille määrisin martsipani-biskviittordi vahele (retsept ka blogis olemas). Oli maitsev.Aet Trisberghttps://www.blogger.com/profile/07849747105258478588noreply@blogger.com