tag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post6539343694208604396..comments2023-09-13T15:36:41.757+03:00Comments on Ise tehtud. Hästi tehtud.: Mahe sealihašašlõkkTuulihttp://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-30102978894954650242016-06-27T14:54:36.885+03:002016-06-27T14:54:36.885+03:00Anonüümne, eks see soola lisamine ole igaühe enda ...Anonüümne, eks see soola lisamine ole igaühe enda otsustada. Mina lihtsalt esindan seda koolkonda, kes ei karda, et sool lihast mahlad välja tõmbab. Aga loomulikult võib soola ka hiljem lisada.Tuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-84574614098366611522016-06-23T10:26:27.909+03:002016-06-23T10:26:27.909+03:00miks kohe sool?
miks kohe sool?<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-45301892797808338832016-04-14T11:14:52.860+03:002016-04-14T11:14:52.860+03:00Syrli, kahju, et ei õnnestunud, aga kirjeldust lug...Syrli, kahju, et ei õnnestunud, aga kirjeldust lugedes torkab silma, et viga oli tõenäoliselt küpsetamises. Liha tuleb asetada kindlasti korralikult KUUMALE grillile. Ainult nii jäävad lihamahlad liha sisse. Sussutades leigel grillil tund aeg lahkub igast lihast viimane kui mahlatilk. Tund aeg on ikka väääga kaua ühe šašlõki jaoks ja järgmine kord proovi liha ikka kuumale grillile asetada. hiljem võib vaiksema kuumusega liha järelküpsetada, kui lihatükil koorik peal ja kahtlus, et liha ei ole veel seest läbi küpsenud, aga esimene etapp eeldab kuuma grilli. SEe on igas grillimise ABC-s ka alati kirjas. Tuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-54837170017666511222016-04-13T20:58:28.893+03:002016-04-13T20:58:28.893+03:00Otsisin ka head nö klassikalist šašlõki retsepti, ...Otsisin ka head nö klassikalist šašlõki retsepti, mille järgi grillida ja ikka ei tulnud välja :( Šašlõkk jäi väga nätske ja tuim...lõualuud valutasid pärast. Loetlen sammud, et viga leida: lihapoest ostetud korralik värske seakaelakarbonaad, selle tükeldasin, lisasin soola, pipart, veidi mett, 4 sibulat, ja 2 kerge spl äädika pluss 100 ml kraanivee segu. Mudisin korralikult liha maitseainetega läbi, seejärel oli 2 tundi külmikus ja pool tundi veel toasoojas. Grillides ei saanud liha valmis 15 minutiga vaid ikka tund aega keerutasin seda- ei saavutanud kohe vast õiget kuumust. Kevadel tegin mingisuguse teise retsepti järgi šašlõkki, siis sama asi :(<br />Syrlinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-90260631375042359182011-06-21T12:05:03.300+03:002011-06-21T12:05:03.300+03:00Ülle - mul paraku pole kirg äädikas marineerunud s...Ülle - mul paraku pole kirg äädikas marineerunud sibulate vastu siiani üle läinud. Äkki on siis minu jätkuv vasika-aru (vaatamata vanuse lisandumisele) ja toorete äädikasibulate söömine omavahel kuidagi seotud?! :)Tuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-60051798032143618062011-06-20T20:50:55.100+03:002011-06-20T20:50:55.100+03:00Oo jaa, need äädikamarinaadist läbi imbunud sibula...Oo jaa, need äädikamarinaadist läbi imbunud sibularattad olid lapsepõlves ka minu jaoks täiesti vastupandamatud. Kusjuures nüüd ei tunne ma mingit maniakaalset soovi nende järele viskuda. Kasvuea rõõmud???Üllehttps://www.blogger.com/profile/12475397900125173762noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-5591805453227696972011-06-20T16:33:44.487+03:002011-06-20T16:33:44.487+03:00Profa - see on tõesti huvitav, kuidas äädikamarina...Profa - see on tõesti huvitav, kuidas äädikamarinaadis šašlõkk on meie rahvuslikku alateadvust muljunud ja olles ringiga kõik - alates keefirimarinaadist kuni miso pastadeni välja - vahepeal ära proovinud, tuleb ükspäev peale kontrollimatu äädikašašlõki tuju. Mulle on lapsest saati kohutavalt meeldinud veel need lihaga koos äädikas marineerunud sibularõngad. Käisin lapsena ikka salaja šašlõkiämbrist neid virutamas. Mingi patune nüanss oli seda toorest lihamarinaadi sibulat krõmpsutades, mis tegi selle ampsu eriti ihaldusväärseks :)Tuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-47715102627893864732011-06-20T15:17:26.630+03:002011-06-20T15:17:26.630+03:00Noh, umbes sama siin, õli ja vein võrdses koguses,...Noh, umbes sama siin, õli ja vein võrdses koguses, sool-pipar-sibul lisaks. Korralik massaaž. Mina üritan siiski võimalusel üleöö marinaadis hoida. Liha panen kilekotti, marinaadi kulub vähem ja midagi ei aura minema, hea mugav külmkapist mööda minnes keerata-mudida. Aeg-ajalt tahan aga ka vanakooli äädikašašlõkki, lihtsalt maitseb vahest:)Profahttps://www.blogger.com/profile/12852513821206984819noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-79841424932109811242011-06-17T13:12:40.563+03:002011-06-17T13:12:40.563+03:00Koopatibi - pole kahtluski! Sellega saaksid kindla...Koopatibi - pole kahtluski! Sellega saaksid kindlasti hakkama ja maitseb igal juhul paremini kui mistahes valmiskujul ostetud liha. See puhas maitse tasub panustamist. <br />Sinu suurepäraste kookide kõrval on selle liha tegemine ikka tõeline lapsemäng :)Tuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-61205269648571292942011-06-17T09:16:42.020+03:002011-06-17T09:16:42.020+03:00Lühidalt: väga isuäratav lihavarras!Lühidalt: väga isuäratav lihavarras!Voisulahttps://www.blogger.com/profile/02753210915231971475noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-81784114723264422042011-06-17T08:50:57.604+03:002011-06-17T08:50:57.604+03:00Hoolimata sellest, et ma kardan liha valmistamist ...Hoolimata sellest, et ma kardan liha valmistamist ükskõik millisel moel, (mul lihtsalt ei tule see hästi välja), tekkis mul seda postitust lugedes vastupandamatu soov sealihašašlõkki teha. Tundub, et ma võiksin sellega isegi hakkama saada :)Kaarehttps://www.blogger.com/profile/14728485059275504825noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-60825456516293238502011-06-17T00:25:31.744+03:002011-06-17T00:25:31.744+03:00Nüüd ajasid küll isu peale:)Nüüd ajasid küll isu peale:)Pirethttps://www.blogger.com/profile/03343429794975379537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-91544639317697301242011-06-16T21:08:05.136+03:002011-06-16T21:08:05.136+03:00Seekord on pildid juba palju paremad:) Mul on see ...Seekord on pildid juba palju paremad:) Mul on see endal kõige raskem teema, enne söömahakkamist pildistama kukkuda. Aga hindaja olen muidugi kõva...šaslõkiklassika on tõesti superhästi esitletud, mulle meeldib see variant ja ka hapu asemel tomatipastane variant nn Rain Käärsti versioon. Süsi püksi!Marjuhttps://www.blogger.com/profile/02596472197072561228noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-78451526011903097362011-06-16T18:06:50.295+03:002011-06-16T18:06:50.295+03:00Väga põnev siin teie kogemusi ja kommentaare luged...Väga põnev siin teie kogemusi ja kommentaare lugeda. Tundub jah, et sealihast ei saa üle ega ümber ja võib vigureid vahepeal teha, aga sealiha on back-to-basic versioon, mis aeg-ajalt vääramatu jõuga šašlõkinduse pjedestaali kõrgemal astmel troonib. <br />Marit - pikemalt marinaadis seisnud liha on väga ok. Ma pigem märkisin ära miinimuni, mida liha vajaks, et maitsed külge võtta. Lambalihale, mis on tugevama maitsega, teeksin ma ise väikesed täiendused - kui vähegi koriandri sõber oled, siis kasuta peterselli asemel koriandrit või mõlemat maitseürti koos. Ja näiteks Gruusia toitude raamatus marineeritakse lambaliha granaatõunamahla-õli segus. Soola-pipart-koriandrit-sibulat lisaks. Tundub, et ka päris paljulubav kooslus. Võid pärast märku anda, kuidas õnnestus ja millisel moel valmistasid. Mul on siin blogis veel armeenia šašlõki nimeline postitus, mis sobib samuti väga hästi lambalihale.Tuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-12229142589437317142011-06-16T16:04:29.788+03:002011-06-16T16:04:29.788+03:00Korralikust sea kaelakarbonaadist lihtsalt sibula ...Korralikust sea kaelakarbonaadist lihtsalt sibula ja soola-pipraga šašlõkk on ikka üle prahi. Ma tahaks ikka liha tunda, mitte tont-teab-mida. Ühel päeval sai ostetud mingit valmismarinaadis grill-liha, oli veel märgitud et maheda maitsega. Mahedast maitsest oli asi kaugel, vürts lõi silmist vee välja:DÜllehttps://www.blogger.com/profile/12475397900125173762noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-43392137513744360542011-06-16T12:26:43.016+03:002011-06-16T12:26:43.016+03:00Seda põhjalikku ja kasulikku postitust lugedes teg...Seda põhjalikku ja kasulikku postitust lugedes tegin otsuse - jaanipäeva õhtul teen lihale marinaadi ise ja just selle retsepti järgi. Ei tea, kas lambaliha ka sobiks ? Ja kas liha võiks kauem marinaadis ka seista, näiteks 12-24 tundi ? Asi selles, et grillimine toimub sellises kohas, kus pole erilisi võimalusi marinaadiga jännata, tuleks eelmisel õhtul kodus kõik valmis teha.<br /> Tänud ette vastuse eest !<br />MaritAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-52317055512161004472011-06-16T11:34:47.311+03:002011-06-16T11:34:47.311+03:00Vaatamata sellele, et Gruusias käies me algul jaur...Vaatamata sellele, et Gruusias käies me algul jaurasime muudkui lambašašlõkist, aga tihti lihtsalt polnud ja toodi sealiha... Ja kuku või pikali ja ei tahaks sellist jubedust suust väljagi öelda, aga sealiha võtab igasugu maitseid paremini sisse ja on tõesti maitsvam ja mahlasem. <br /><br />KristelAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-28023347547264313072011-06-16T10:45:38.199+03:002011-06-16T10:45:38.199+03:00Jutt jumala õige nende maitsetugevdajate osas. Sai...Jutt jumala õige nende maitsetugevdajate osas. Sain täna hommikul maitsta Ungari maheviinerit ja esimene reaktsioon oli, et kõva ja vaat et maitsetu. Aga kõva/tihke oli see seepärast, et sisaldas liha ja maitse oli mahe igasuguste tugevdajate puudumise tõttu. Nii et ka viiner võib viisakas olla. <br />Aga jah, šašlõki puhul tasub mehi kuulata, neil on see kuidagi ürgselt veres :-PLiinahttps://www.blogger.com/profile/08330166895549022444noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-66033637029526493422011-06-16T10:18:39.708+03:002011-06-16T10:18:39.708+03:00Merit - sul on tuline õigus maitsetugevdajate osas...Merit - sul on tuline õigus maitsetugevdajate osas. Olen ka ise täheldanud, et see tuimestab maitsemeeled ära ja kes on ainult ülevõimendatud lihadega harjunud, siis algul vigiseb naturaalse ja puhta maitse üle. Aga siis muidugi võib igaühele aroomisoola või liha üldmaitseaine topsikese kõrvale panna ja saabki oma naatriumglutamaadi laksu kätte :)<br />Üldiselt olen ka täheldanud,et sellest sõltuvusest on võimalik välja ravida ja pikapeale harjub jälle maitsetugevdajateta toidu kergemate maitsetaga ära.Tuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-24122209545567032592011-06-16T10:15:04.223+03:002011-06-16T10:15:04.223+03:00No ikka ülimalt isuäratavad pildid. Mina pole just...No ikka ülimalt isuäratavad pildid. Mina pole just suur sealihafänn, aga see siin paneb suu vett jooksma. Mul on peres üks andunud sealiha- ja eriti just äädikamarinaadis šašlõkihull. Ja tema meelest on nii, et mida rohkem äädikat, seda uhkem. Läbikasvanud liha peab ka olema. Ja aitäh mee idee eest, selle peaks kohe praktikasse rakendama!Juchttps://www.blogger.com/profile/11094799591643330165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-45920483133415411542011-06-16T10:07:13.903+03:002011-06-16T10:07:13.903+03:00No mina teen seda Mari-Liisi retsepti ehk siis ilm...No mina teen seda Mari-Liisi retsepti ehk siis ilmselt samuti "Heimarit":) Olen täheldanud, et selle šašlõki puhul kurdetakse maitse vähesuse üle (!?), aga mulle just väga meeldib maitsete lihtsus - ei ole midagi üle ega puudu. Eks paljud ole paraku ka poe (peamiselt punaste) marinaadide ja maitsetugevdajatega ära harjunud, mõni ime siis, et selline lihtne kooslus maitsemeeli ei kõneta:(Merithttps://www.blogger.com/profile/17345819543008743201noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-43967591391752282392011-06-16T09:50:51.493+03:002011-06-16T09:50:51.493+03:00Kui hea ja põhjalik ülevaade! Mul hetkel ka šašlõk...Kui hea ja põhjalik ülevaade! Mul hetkel ka šašlõkimarinaad käimas ja õhtul läheb grillimiseks. Proovin järgmisel korral selle variandi ka kindlasti ära. Kanafilee klubi meie kodus õnneks pole (mees pole seda "liha" kunagi sallinud ja laps ei arva ka kanast midagi), meil nõutakse ikka pekiga tükki :)Aet Trisberghttps://www.blogger.com/profile/07849747105258478588noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-5847589981288168402011-06-16T09:32:09.235+03:002011-06-16T09:32:09.235+03:00Teen ise ka "Heimarit", umbes-täpselt sa...Teen ise ka "Heimarit", umbes-täpselt sama retsept:) Vaimustus ei rauge, sest ühele parajalt hapukale, pehmele, tule maitsega läbikasvanud sealihašašlõkile lihtsalt ei ole vastast! Meie pere väikesearvulisele, kuid lärmakale kanafilee fännklubile tunnen minagi igal grilliõhtul kaasa:)Mari-Liishttps://www.blogger.com/profile/10309776640898892209noreply@blogger.com