tag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post4753886216454034039..comments2023-09-13T15:36:41.757+03:00Comments on Ise tehtud. Hästi tehtud.: Eriti hea seakülg magusas tšillikastmes Riisi restorani moelTuulihttp://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-10373283890584369492019-01-02T23:00:53.583+02:002019-01-02T23:00:53.583+02:00Śee liha oli lihtsalt suurepärane suure S tähega.Śee liha oli lihtsalt suurepärane suure S tähega.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-18974054057253580652016-02-10T23:51:27.415+02:002016-02-10T23:51:27.415+02:00Sellest peaks jaguma vähemalt 6-le hea isuga sööja...Sellest peaks jaguma vähemalt 6-le hea isuga sööjale. Võib-olla ka pisut suuremale seltskonnale :)Tuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-45175310780129314772016-02-10T23:09:55.068+02:002016-02-10T23:09:55.068+02:00Kui suurele seltskonnale sellest lihakogusest piis...Kui suurele seltskonnale sellest lihakogusest piisab? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-13404478520885655522016-02-01T09:24:16.850+02:002016-02-01T09:24:16.850+02:00Halis, nii vahva kuulda, et see mõnus sealiha on l...Halis, nii vahva kuulda, et see mõnus sealiha on lemmikute lihade edetabelis nii kõrgele kohale tõusnud. Ja tänud heade sõnade eest! Eks see pruunistamine olegi mäng piiri peal - päris kõrbema ei tohi lasta ja samas karamellistunud kaste lihal annab korraliku maitsevõimenduse. Nii et küll ajapikku igal perenaisel täpselt oma ahju jaoks sobilik režiim ka välja kujuneb :) Tuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-56858386719429302412016-01-31T17:33:49.901+02:002016-01-31T17:33:49.901+02:00Sattusin jälle selle retsepti peale ja minu tagasi...Sattusin jälle selle retsepti peale ja minu tagasiside on veel kirjutamata.<br />Ma võin julgesti väita, et minu laual on see liha kõige õnnestunumate lihade kategoorias saavutanud auväärse I koha! Püüdsin teha kõik retsepti järgi, grillifunktsioon oli päris tugev, kippus veidi kõrbema, kuid grillimise ajal üle mingi aja keerasin tükkidel teise külje ja nii mõnusaks krõbedaks tegi selline toiming. Lisakastet vaja ei läinudki, seda tuli koos lihaga piisavalt. Jõuluõhtul seda liha süües panime juba perega paika, et varsti-varsti tuleb seda korrata. Aitäh Tuuli, et täitsid mu unistuse pakkuda oma laual kaua mõttes olnud suurepäraseid maitseid!Halis Kiisahttps://www.blogger.com/profile/12371055300579769785noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-5735079858132365672016-01-29T22:52:55.562+02:002016-01-29T22:52:55.562+02:00Kairit, vahva, et enne paastu sai ühe korraliku li...Kairit, vahva, et enne paastu sai ühe korraliku lihaküllase kõhutäie endale lubada ja tore, et see liha maitses. Nüüd jaksab paremini ka paastuda :)<br />See ahjude ja temperatuuride teema on loomulikult selline, mille puhul tuleb ise jälgida ja vaadata. Mõned ahjud on vihasemad kui teised ning mõned lihad küpsevad jälle kiiremini kui teised. Nii et igati tark tegu oli liha küpsemise ajal hinnata ja vastavalt sellele siis kas küpsemisaega korrigeerida või fooliumiga kõrbemist takistada :)Tuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-8199713785290052892016-01-29T15:00:13.066+02:002016-01-29T15:00:13.066+02:00Tegin ka enne paastu ära :D Lihtsalt super maitsev...Tegin ka enne paastu ära :D Lihtsalt super maitsev sai see ja meespere mõminat jätkus ikka pikemaks... Minu ahju maksimum on 250 kraadi, grilli all ilmselt veelgi enam ja seal tuli küll poole peal juba foolium peale tõmmata, muidu tahtis päris ära kõrbeda. Kokku oli ahjus ca 10 minutit vähem kui retseptis ette nähtud, sest näljased suud ei suutnud lõhnapahvakute taustal enam kauem oodata :) Meie tooraine ja ahju juures piisas sellest täiesti, liha oli äärmiselt pehme. Suur aitäh retsepti eest. Rohkem trenni tuleb nüüd küll tegema hakata, sest ilmselt on see roog peagi jälle meie laual.Kairithttps://www.blogger.com/profile/07519676322408311704noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-21059792915218816572016-01-17T20:15:59.917+02:002016-01-17T20:15:59.917+02:00H, mul on tõeliselt hea meel,et see liha maitsest....H, mul on tõeliselt hea meel,et see liha maitsest. Ja kindlasti ei tee ahjus veedetud pikem aeg sellele lihale midagi halba. Pigem vastupidi :)Tuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-19923035674219994312016-01-15T08:21:11.188+02:002016-01-15T08:21:11.188+02:00Tõesti super retsept, hoidsin ka veidi kauem ahjus...Tõesti super retsept, hoidsin ka veidi kauem ahjus, aga selle eest sain suussulava liha :)Hhttps://www.blogger.com/profile/07177926166034928756noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-65909859168108169392016-01-06T21:43:03.611+02:002016-01-06T21:43:03.611+02:00Mari-Liis, hästi vahva, et toit ja pildid meeldisi...Mari-Liis, hästi vahva, et toit ja pildid meeldisid. Eks see küpsemise aeg ole liha puhul üsna tunnetuslik ja sõltub nii lihast kui ahjust. Nii et tark perenaine lähtub alati ikkagi sellest, kas liha on pehme või mitte. Täpselt nii, nagu Sina tegid :) Tihti satub siia ka neid, kes kas siis kõrbema lasevad või toore koogi/liha üle hiljem kaebavad. Tuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-50171026483681114382015-12-31T19:59:38.572+02:002015-12-31T19:59:38.572+02:00Tere!
Pean ütlema, et sinu blogis ei tule pettuda...Tere!<br /><br />Pean ütlema, et sinu blogis ei tule pettuda! Eelmine aasta tegin seda sinepi ja õunamoosi liha, see aasta aasiapärast ja ikka väga head tulid mõlemad!<br /><br />Mul on ilmselt oluliselt kehvem ahi kui sul, sest sellest tuinnist ei piisanud 160 kraadiga piisavalt pehme liha saamiseks, ikka 1,5h või isegi 2h ja tiba madalamaks selle viimase pooltunni keerasin.<br /><br />Aga tõesti, super! Ja pildid on ju sellised, et silmadega söömine on osa asjast :)<br /><br />Aitäh! Mari-LiisAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-30929824887280190362015-12-31T13:41:08.322+02:002015-12-31T13:41:08.322+02:00No väga vahva! Pistan pöidlad pihku, et liha igati...No väga vahva! Pistan pöidlad pihku, et liha igati õnnestuks ja ootusi kui mitte ületaks, siis vähemalt õigustaks :) Selle kamara olen ka mina lihtsalt krõbedaks küpsetanud, aga maitsestada annab seda mitmel moel. Üks mõnus retsept on Jamie Ameerika raamatus, millest on NAmi-namis ka eestikeelne variant olemas http://www.nami-nami.ee/retsept/9914/louisiana_kromps_seakamarTuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-42339432585066774552015-12-31T11:00:11.002+02:002015-12-31T11:00:11.002+02:00Nii, liha on marinaadis. Tuuli kas oskad soovitada...Nii, liha on marinaadis. Tuuli kas oskad soovitada ka, kas selle eemaldatud kamaraga saaks ka midagi teha, kuidagi krõbedaks grillida? :)Hhttps://www.blogger.com/profile/07177926166034928756noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-82095535502058186272015-12-31T10:04:45.717+02:002015-12-31T10:04:45.717+02:00Kamar tuleks kindlasti eemaldada. See on tegevuskä...Kamar tuleks kindlasti eemaldada. See on tegevuskäigus ka kirjas :)Tuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-42145332280816394372015-12-31T10:00:15.872+02:002015-12-31T10:00:15.872+02:00Kas naha võiks ka peale jätta või peaks selle ikka...Kas naha võiks ka peale jätta või peaks selle ikka eemaldama? :)Hhttps://www.blogger.com/profile/07177926166034928756noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-16473274274629235102015-12-24T11:48:15.305+02:002015-12-24T11:48:15.305+02:00Minu ahju maksimum on 230 ja olen seda kasutanud v...Minu ahju maksimum on 230 ja olen seda kasutanud või siis teine võimalus on pista ahju grillelemendi alla. Muidugi natuke tuleb ise ka jälgida, et saaks krõbedaks ja pruuniks, aga et ära ei kõrvetaks. Ahjud vahel nii erinevad :) Tuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-88385504825406247982015-12-22T23:33:58.499+02:002015-12-22T23:33:58.499+02:00Mis see hästi kuum ahi seal esimese 45 minuti küps...Mis see hästi kuum ahi seal esimese 45 minuti küpsemise ajal temperatuuri mõttes võiks olla? :) Umbes...Eneli Kaarnahttps://www.blogger.com/profile/16135383601766567954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-62160194291017942682015-12-21T09:37:18.278+02:002015-12-21T09:37:18.278+02:00Riis sobib kindlasti hästi, aga meie oleme ka küüs...Riis sobib kindlasti hästi, aga meie oleme ka küüslauguste ahjukartulite ja ahjujuurikatega seda siga söönud ja igat moodi on hea :) Seega võib täpselt oma eelistuste järgi lisandi valida.Tuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-67760622358900493922015-12-20T12:25:36.253+02:002015-12-20T12:25:36.253+02:00Mida sellise liha kõrvale kõige parem pakkuda olek...Mida sellise liha kõrvale kõige parem pakkuda oleks, kas mingit tüüpi riisi, nuudleid või on veel mõni parem idee?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-71083012779581304802015-12-17T19:31:14.481+02:002015-12-17T19:31:14.481+02:00Minu hinnangul jääb see maitse pigem väga mõõdukal...Minu hinnangul jääb see maitse pigem väga mõõdukalt terav. Samas olen ise väga terava toidu armastaja, nii et võib-olla ei ole minu hinnang väga objektiivne. Samas ei tohiks see tšillisus küll kedagi vist liialt hammustada ja lihast välja haudunud külluslik mahl pehmendab ka kastme teravust. Tuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-50390334264708943242015-12-17T14:09:58.052+02:002015-12-17T14:09:58.052+02:00Kas üldmaitse jääb tšillikastme tõttu üpris terav ...Kas üldmaitse jääb tšillikastme tõttu üpris terav või pigem mitte?<br />Liisuhttps://www.blogger.com/profile/14551019377127512014noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-77021630430796065842015-12-17T09:16:13.411+02:002015-12-17T09:16:13.411+02:00Halis, pistan pöidlad pihku, et seakülg igati õnne...Halis, pistan pöidlad pihku, et seakülg igati õnnestuks. Supermaitsev roog on see küll! :)Tuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-11493119503359282152015-12-15T18:13:29.513+02:002015-12-15T18:13:29.513+02:00Suur-suur aitäh retsepti eest! Kindlasti läheb pro...Suur-suur aitäh retsepti eest! Kindlasti läheb proovimisele!Halisnoreply@blogger.com