tag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post3556008776914121041..comments2023-09-13T15:36:41.757+03:00Comments on Ise tehtud. Hästi tehtud.: 95 osa Eestit ja 5 osa Itaaliat: tangupuder parmesanilaastudega ja kartulikaraskTuulihttp://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-12665990543356293512011-03-15T09:35:26.953+02:002011-03-15T09:35:26.953+02:00Sa oled väga pôhjalikult uurinud tausta. Retsepti ...Sa oled väga pôhjalikult uurinud tausta. Retsepti lisaks tuleb korratud, mis on tang, kruup ja püül. Alle-aaa, alle-aaa, kui mônus ja naljakas oli lugeda. Tangupuder on üks väärt puder ja küll sellest saadud energiaga jaksab tantsida.Voisulahttps://www.blogger.com/profile/02753210915231971475noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-71207840549635927752011-03-14T22:12:23.931+02:002011-03-14T22:12:23.931+02:00Kõrned ja searasvas praetud sibul käis ka meil pud...Kõrned ja searasvas praetud sibul käis ka meil pudru peale. Oi, ajad isu peale. PEaks mulgipudru ka ette võtma. See kartuli-tangu kooslus koos pekikõrnete ja sibulatega on ka ületamatult mõnus!Tuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-16386297373397341032011-03-14T21:27:03.427+02:002011-03-14T21:27:03.427+02:00Sama siin, minu tehtud sai on vanaema tehtust soot...Sama siin, minu tehtud sai on vanaema tehtust sootuks teistsugune. Aga sellegipoolest arvan, et muretu lapsepõlv talletab mingi õnnefaktori maitsele lisaks... Seepärast tunduvadki nüüd tehtud toidud teistsugused kui lapsepõlves.<br />Minu vanaema tegi alati tangupudrule lisaks liharõginaid - soolatud sealiha(suhteliselt pekine)praetud krõbedaks kõrneteks ja veel ohtralt praetud sibulaid. Sulasearasv pidi ikka pudrul voolama. Küll see maitses oivaliselt. Järgmisel päeval kui rasv oli hangunud sõime seda leivaga. Ma praegu hästi seda küll ette ei kujuta, et peaksin päris paksu rasva paljalt sisse sööma :) Kuigi ma endiselt arvan, et see oli parim toit!Kristelhttp://(valikuline)noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-74894565940913693292011-03-14T21:07:47.857+02:002011-03-14T21:07:47.857+02:00Kristel - ega mu lapsed liiga rõõmsad selle tangup...Kristel - ega mu lapsed liiga rõõmsad selle tangupudru üle ei ole. Vanem poja,kes on toitude suhtes veidi leplikum, sõi mõlemat ja väga ei nurisenud. Aga mul on sama asi, et vanaema ahjus tehtud hästi maalähedased toidud on oma maitsejälje mu mällu jätnud ja vahel on see maitse just täpselt kõige õigem. Suures puuahjus küpsetatud vormisepikut tegi minu Mamma (vanaema) erakordselt lihtsa retsepti järgi ja see oli imemaitsev. Oleme proovinud seda järele teha - ema, tädi, mina, ja no mingid oma ussisõnad pidid Mammal olema. Mitte kellegi sepik ei ole ligilähedanegi. <br />Aga olen ise vist oma maitse ka veidi ära rikkunud. Parmesan tundus väga mõnus kaaslane sellele vana aja toidule :)Tuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-28145981579807457502011-03-14T20:27:48.307+02:002011-03-14T20:27:48.307+02:00Sa oled väga põhjalik ja tubli! Kas su lapsed ka s...Sa oled väga põhjalik ja tubli! Kas su lapsed ka söövad sellist vanaaegset toitu? Minu omad põimivad sedasorti roogasid, kahjuks. Mulle endale väga meeldivad sellised "vanad" road (ka kaerakile). Mäletan kui vanaema meie juures elas, siis laupäeva õhtuti pisteti ahju(puuahi) tangupuder ja vormisai. Need olid lapsepõlves maailma parimad toidud. Sa inspireerisid mind jälle, katsetan taaskord tangupudruga oma peres. Äkki õnnestub nad 5% Itaaliga ära võluda. Aitäh sulle!Kristelhttp://(valikuline)noreply@blogger.com