tag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post2125445995483492570..comments2023-09-13T15:36:41.757+03:00Comments on Ise tehtud. Hästi tehtud.: Meretagune baklažaani-ikra ratatouille meetodilTuulihttp://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-32433800745363891272012-11-12T10:42:03.744+02:002012-11-12T10:42:03.744+02:00Baklažaani ehk pommut saab väga edukalt pannil ka ...Baklažaani ehk pommut saab väga edukalt pannil ka praadida, tuleb lihtsalt enda lisatud paarile sl õlile kindlaks jääda ja mitte juurde lisada. Kuumust muidugi timmida, et ära ei kõrvetaks. Ja läheb pehmeks küll (kuigi jah, ahjus veelgi mugavam ja närvidele tervislikum).Pillehttps://www.blogger.com/profile/05817049547134774699noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-13925937290944170922012-11-06T19:03:29.130+02:002012-11-06T19:03:29.130+02:00Tõnu - suured tänud väga huvitava ja detailitäpse ...Tõnu - suured tänud väga huvitava ja detailitäpse info eest. Sinna kirjeldatud keskkonda sobiks see meretagune baklažaani-ikra küll hästi :)<br />Hoidist, muide, tasub järele teha küll. Mul endal juba mitmes tegu tehtud ja tuleb vist jälle juurde keeta. Küsivad muudkui lisa, kes vähegi maitse suhu saanud. Baklažaani erakordse imamisvõimega olen ka ise hädas olnud. No et taha lihtsalt nii palju õli peale kallata, kui see vili suudab ära neelata. Siis olen kasutanud seda võimalust, et tükeldan baklažaani ära, piserdan õli ja soola peale ning küpsetan ahjus pehmeks. Kuna ka sellel hoidisel tuleb pärast kõik maitsed ikka kokku keeta, siis sobib selline vähem õlisem meetod hästi ja baklažaan jääb ikkagi väga mõnusalt mahlane.Tuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-59003852582365600812012-11-06T13:12:33.328+02:002012-11-06T13:12:33.328+02:00Tere,
Lihtsalt infoks, et nimetus "Ikra bakla...Tere,<br />Lihtsalt infoks, et nimetus "Ikra baklažannaja, zamorskaja" tuleb ilmselt vanast heast filmist "Ivan Vassiljevitš vahetab elukutset". Seal oli stseen, kus tänapäevast ajamasina abil Ivan Groznõi aega sattunud mehed pidulaua äärde sattusid ja toite tutvustati. Seal oli küll tuura, ohtralt musta ja punast kalamarja, mis vene keeles on samuti "ikra". Ja vaagnal väike törts siis ikra baklažannajat, mida tsaari kirjutaja väga vesise suuga neelatades vaatas. Tegelik point oli aga selles, et seda baklažaani ikraad olid vene ajal , 70-datel, mis see film tehti, kõik poed täis, kalamarjast, ega tuurast ei osatud undki näha.<br />Aga selle hoidise teen kindlasti järgi.<br />Muide, kuidas baklažaani peaks praadima? Minu kogemuste põhjal on ta üks suur "käsn", mis imeb pannilt kogu õli endasse. <br /><br />Tervitades,<br /><br />TõnuAnonymousnoreply@blogger.com