tag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post1699173049456350389..comments2023-09-13T15:36:41.757+03:00Comments on Ise tehtud. Hästi tehtud.: Sea gras ehk kuidas notsud hanesid ja parte võiksid päästaTuulihttp://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-8681123352486926672011-12-27T22:46:02.574+02:002011-12-27T22:46:02.574+02:00Profa - tänud lihtsate ja kasulike tõdede eest :)...Profa - tänud lihtsate ja kasulike tõdede eest :))) Tea, kas alateadvus on peki nimetuse minu teadvusest ja leksikast suure hirmuga kustutanud (pekk, teatavasti, ei ole ainult sigade küljes. paraku :))Tuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-55301992778449478112011-12-25T20:42:46.782+02:002011-12-25T20:42:46.782+02:00Mittesulatatud rasv on pekk:)
ProfaMittesulatatud rasv on pekk:)<br /><br />ProfaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-46181649121822015552011-12-23T15:06:53.694+02:002011-12-23T15:06:53.694+02:00Oihh, siin kohe üks vana ja vastamata küsimus ka, ...Oihh, siin kohe üks vana ja vastamata küsimus ka, mis mul kahe silma vahele on jäänud. <br />Ilse ja pilaja - minul oli ikka selline mehine tükk rasva, aga mitte sulatatud, vaid turult ostetud valge töötlemata kuubik sea küljest, mis kõik siis puhas searasvTuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-25548841204397320702011-12-23T14:04:53.114+02:002011-12-23T14:04:53.114+02:00Minul jääb ka see komponent "searasv" se...Minul jääb ka see komponent "searasv" segaseks. Kas siis rasvane liha? Pekk? või hoopis sulatatud searasv? või ploomirasv? Palun rumalale selgitust:)ilsehttp://ilse.riiul.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-25708702120334445662010-11-16T23:00:16.578+02:002010-11-16T23:00:16.578+02:00Hmm, kui ahvatlev. Mina paluksin natuke selgitust ...Hmm, kui ahvatlev. Mina paluksin natuke selgitust seapeki kohta. Missugune see täpselt olema peaks või on seal mõeldud mingit konkreetset tükki seast?pilajahttps://www.blogger.com/profile/17746985806578819945noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-41996194047132841782010-11-12T14:06:10.918+02:002010-11-12T14:06:10.918+02:00Vesivanniga toimisin mina nii, et vee kogus ulatus...Vesivanniga toimisin mina nii, et vee kogus ulatus umbes sama kõrgele kui vormis olev sea grais kogus. Kallasin vesivanni kannus kuumutatud ehk siis keeva vee. Kui panna külma veega, tuleks arvatavasti ahjus hoidmise aega märgatavalt pikendada. <br />Kätrin - loodetavasti saad ka omavalmistet roa najal sama suurepärase elamuse osaliseks.<br />Muide, veidi kahtlustan seda, et lambamaks võis minu tulemust veel magusamaks-mahedamaks muuta. Seamaks, va sinder, kõikidest muudest maksadest maitse poolest kõige kehvem. Lammas jälle hästi magus. Kuigi kui oleks värsket seamaksa turul olnud, oleksin ikkagi autentse koostisaine lisanud.Tuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-15759959917848235542010-11-12T13:35:30.036+02:002010-11-12T13:35:30.036+02:00Väga kaunis, Tuuli.
Arter ootab mul juba köögilau...Väga kaunis, Tuuli. <br />Arter ootab mul juba köögilaual, nüüd on ka seapekk olemas ja peagi lähen maksa järele :)<br />Kuna originaali proovima nii pea ei jõua, tuleb mul pimesi maitset järgi aimata ja loota, et selline peabki tulema.Kätrin Maidlahttps://www.blogger.com/profile/10127084929092930768noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-29630214348933500272010-11-12T12:46:56.382+02:002010-11-12T12:46:56.382+02:00Ja veel üks täpsustav küsimus - vesivann on mõiste...Ja veel üks täpsustav küsimus - vesivann on mõiste nagu kummipael, iga asja juures saab seda erinecvalt mõista, Antud juhul siis kui palju vett, st. kui kõrgele ta vormide suhtes ulatas ja kas sinna läks keev vesi või külm vms?Profahttps://www.blogger.com/profile/12852513821206984819noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-6928642324050530402010-11-12T12:32:59.104+02:002010-11-12T12:32:59.104+02:00Maks läheb toorelt jah. Seetõttu ongi kriitiline v...Maks läheb toorelt jah. Seetõttu ongi kriitiline vesivannis kuumutamise aeg, sest ainult seal see maks parajalt ära küpsema peabki. Mina keerasin kuumuse ca 120 kraadi peale ka, aga ei julge seda liiga aktiivselt soovitada, kuna mul on üsna "külma kõhuga" ahi s.t. sageli tõstan etteantud temperatuuri veidi kõrgemaks. <br />Tekstuuri sain igal juhul sel moel õigeks s.t. ei olnud liiga vedel, vaid parajalt kreemjas.Tuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-11150566594457637492010-11-12T12:26:04.505+02:002010-11-12T12:26:04.505+02:00Maks läheb siis kombaini toorelt?Maks läheb siis kombaini toorelt?Profahttps://www.blogger.com/profile/12852513821206984819noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-33250658104251914942010-11-12T12:22:10.266+02:002010-11-12T12:22:10.266+02:00Ma tänan! Kogu (maitse)ilu on tegelikult tõelise k...Ma tänan! Kogu (maitse)ilu on tegelikult tõelise kokandustalendi jäljendamise käigus sündinud. Au ja kiitus Siigurile!<br />Pille - kui vähegi võimalik, maitse kindlasti esmalt originaal ära. Loodetavasti põhjustab see kogemus ka teie jõululauale uue hõrgutise maandumise.Tuulihttps://www.blogger.com/profile/07506601180022922422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-84101790297850407912010-11-12T11:55:43.403+02:002010-11-12T11:55:43.403+02:00Kaunis, Tuuli! Mul tuleb nüüd esmalt "origina...Kaunis, Tuuli! Mul tuleb nüüd esmalt "originaal" ära proovida, siis Sinu, Pireti ja PM retseptid ette võtta ja ise kodus kokkama hakata ;)Pillehttps://www.blogger.com/profile/05817049547134774699noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-91209578558941561302010-11-12T09:44:31.392+02:002010-11-12T09:44:31.392+02:00seda haned ostaksid:D
Tegelikult: suurepärane, Tu...seda haned ostaksid:D<br />Tegelikult: suurepärane, Tuuli! Mäletades veel sõnades väljendamatut (mäletad, vaikus söögisaalis!) naudingut sea gras'd maitstes, mida meie seltskond Siiguri juures koges, usun vähemalt piltidest järeldades, et sinu valmistatu ei jää sellele millegi poolest alla. <br />Tundub, et meie jõululauad kattuvad vähemalt ühe hõrgutise poolest:)Mari-Liishttps://www.blogger.com/profile/10309776640898892209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3336656370312468486.post-27049029857338049662010-11-12T09:04:05.610+02:002010-11-12T09:04:05.610+02:00Väga kaunis! Lausa täiuslik tulemus.
Küpsetusaja p...Väga kaunis! Lausa täiuslik tulemus.<br />Küpsetusaja pikendamine oli hea mõte ja nagu näha toimis. Ma vist ikka proovin ka jõuludeks uue laari teha:)Pirethttps://www.blogger.com/profile/03343429794975379537noreply@blogger.com