22. juuli 2019

Mannavaht punase sõstra ja kaeramannaga

Mannavaht on ajatu klassik ja nii laste kui ka täiskasvanute suur lemmik. Eriti nüüd, kui värsked marjad kõik põõsastel valminud ja lausa küsivad vahulise magustoidu järele. Tavapärase nisumanna asemel võib kasutada aga kaeramannat, mis aitab magusroa palju tervisesõbralikumaks muuta. Kaeramanna sobib siia kooslusesse suurepäraselt ja asendab klassikalist nisumannat veatult. Sellist vahtu sobib teha samamoodi ka mustade sõstardega, mustikatega või ka vaarikatega.




Mannavaht kaeramanna ja punaste sõstardega
Kogus: 4-le

300-400 g punaseid sõstraid
1 l vett
2 dl kaeramannat
1 dl DanSukkeri rafineerimata roosuhkrut
2 tl DanSukkeri vanillisuhkrut
Tõsta potti punased sõstrad ja vesi. Lase keema tõusta ja keeda siis mõned minutid. Kurna sõelal ja suru siis paksust nii palju vedelikku välja, kui võimalik. Lisa potti suhkur ja vanillisuhkur ning sega, kuni suhkur on lahustunud. Lisa siis pidevalt segades kaeramanna. Keeda vaiksel tulel pidevalt segades ca 10 minutit. Jahuta ja mikserda siis kohevaks heledaks vahuks. Jaota magustoidukaussidesse või -pokaalidesse. Serveerides võid juurde pakkuda piima.

Postitus sündis koostöös DanSukkeriga.

Kommentaare ei ole: