20. mai 2019

Kihiline magustoit rabarberi-ingverikompoti ja kaerakreemivahuga


Rabarberihooajal tasub seda meie kevade särtsakashaput roosat kaunitari võimalikult palju nautida. On just rabarber ju see, mis oma erksa happega suudab nii koogid kui magusroad tõeliselt mõnusaks elamuseks muuta. Rabarberile sobib hästi ingverit lisaks sättida  - õhetamapanevat teravust lisav ingver aitab rabarberist parimad omadused välja tuua. Siin kihilises magustoidus on rabarberi-ingverikihile vahele sätitud vahustatav kaerakoor, mis on oma kreemisuses väga maitsev täiendus hapukale rabarberile.



Kihiline magustoit rabarberi-ingverikompoti ja kaerakreemivahuga
Kogus: 4-le
Ca 16 Savoiardi küpsist
4 dl vahustatavat kaerakoort (otsi vegantoitude osakonnast)
2 sl DanSukkeri rafineerimata roosuhkrut
1 tl DanSukkeri vanillisuhkrut
2 suuremat muna
Rabarberi-ingveri kompott:
5-6 rabarberivart, tükeldatuna
Pöidlasuurune jupp ingverit, hakituna
1-1,5 dl DanSukkeri rafineerimata roosuhkrut
1 dl valget veini
Valmista esmalt rabarberi-ingveri kompott. Selleks kalla kastrulisse tükeldatud rabarber ja ingver. Lisa valge vein ja suhkur. Sega kõik läbi ja kuumuta keemiseni. Keeda mõned minutid aeg-ajalt segades, kuni rabarber hakkab pehmenema. Tõsta pliidilt ja jahuta.
Kaeravahu jaoks vahusta ühes kausis kaerakoor kohevaks vahuks. Teises kausis vahusta munavalged ja kolmandas kausis munakollased koos suhkru ja vanillisuhkruga helekollaseks vahuks. Ühenda kõik vahud omavahel vaikselt segades kokku. Väldi liialt tugevat segamist, et munavalgevaht ära ei vajuks.
Lao parajaks murtud küpsised pokaali. Säti sinna peale rabarberikompotti ja sinna säti kaerakoort. Korda sama järjekorda veel, aga jäta veidi rabarberkompotti veel magustoidule peale sättimiseks. Lase enne serveerimist veel paar tundi maitsestuda ja küpsistel pehmeneda. Serveeri jahedalt.


Retsept valmis koostöös DanSukkeriga.

Kommentaare ei ole: