29. aprill 2019

Speltajahust põhjal brokoli-fetajuustupirukas

Rikkaliku juustu-köögiviljatäidisega speltajahust põhjal pirukas on maitsev ja mahlane ning sobib ka pidulauale sättimiseks. Lihtsate ja selgete maitsete ilus kooskõla on midagi neile, kellele meeldivad need toidud, kus maitsete kombineerimisega väga hulluks ei minda ning igal koostisosal on võimalus oma maitseilus särada. Minu enda jaoks oli päris üllatav, kui mõnusa maitsekombinatsiooni suudavad soolakas fetajuust ja mahedalt mahlane brokoli moodustada. Pisut rustikaalne speltajahust pirukapõhi ainult täiendab seda kombinatsiooni ja nii valmibki üsna lihtsa vaevaga igati mõnus juustupirukas.




Speltajahust põhjal brokoli-fetajuustupirukas
Kogus: 10-12-le

Speltajahust pirukapõhi:
3 dl täistera speltajahu
100 g võid
½ tl soola
1 muna

Täidis:
400-450 g brokolit, õisikutena
200 g fetajuustu (võid kasutada ka pehmet kitsejuustu)
2 dl 10%-list koort
0,5-1 tl küüslaugupulbrit (nt Maggi küüslaugugraanuleid)
1 tl persillade maitsesegu (nt Maggi persillade)
2 muna
½ tl soola
Värskelt jahvatatud musta pipart

Põhja jaoks töötle külm või koos soola ja speltajahuga ühtlaseks puruks. Lisa muna ja töötle massi, kuni moodustub ühtlane tainapall. Vajadusel lisa veidi külma vett. Laota küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhjale ja külgedele ja küpseta siis eelkuumutatud ahjus 180-200 kraadi juures umbes 7-10 minutit.
Täidise jaoks keeda õisikuteks eraldatud brokolit soolaga maitsestatud vees 3-4 minutit. Kurna sõelal ja jahuta jääkülma vee all. Jaota õisikud eelküpsetatud põhjale. Lisa sinna ka väiksemaks murendatud fetajuust. Sega omavahel koor, hakitud küüslauk ja munad, maitsesta värskelt jahvatatud musta pipraga ja vajadusel ka soolaga, kuid arvesta, et fetajuust võib üsna soolane olla.

Kalla muna-kooresegu vormile brokolile ja fetajuustule peale. Tõsta 200 kraadisesse ahju ja küpseta umbes 30 minutit, kuni täidis on tarretunud ja hakkab kergelt pruunistama. Lase veidi jahtuda enne, kui lahti lõikad. Serveeri soojalt või külmalt koos värske salatiga. 


Postitus sündis koostöös Maggiga.

Kommentaare ei ole: