22. märts 2019

Granolapõhjal kreemine toorjuustukook vaarikakastmega

Nädalavahetus läheneb ja koogiteema on taas päevakorral. Tahaks ju midagi head, eriti kui sõbrad on külla tulemas või oled ise sõpradele külla minemas ja soovid midagi maitsvat näppu võtta. Toorjuustukook on alati kindla peale minek, eriti kui selle toorjuustukoogi põhjaks on tervislik röstitud müslist ehk granolast valmistatud koogipõhi. 

Krõbe granola sobib väga hästi ka tervislikuks koogipõhjaks. Selleks tuleks granolat eelnevalt veidi peenemaks jahvatada ja siis võiga segada. Nii saad tulemuseks mõnusa tervisliku kaerast koogipõhja, mille katteks võid valmistada klassikalise mahlase toorjuustukoogi. Koogile võid juurde pakkuda hapukasmagust vaarikastet, mis selle koogi puhul on kui kirsiks tordil.




Granolapõhjal kreemine toorjuustukook vaarikakastmega
Kogus: 8-10-le (20-cm läbimõõduga kook)
Koogipõhi:
50 g võid, sulatatuna
Toorjuustukiht:
400 g toorjuustu, toasoojana
3-4 sl suhkrut
2 muna
1 tl vanillisuhkrut
Hapukoorekate:
150 g hapukoort
2-3 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Vaarikakaste:
300 g vaarikaid (sobivad ka külmutatud vaarikad)
3-4 sl suhkrut
Purusta granola köögikombainis peenemaks ja sega siis sulatatud võiga. Suru saadud puru küpsetuspaberiga vooderdatud ca 20-22 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Tõsta jahedasse.
Täidise jaoks sega toasoe toorjuust esmalt ühtlaseks ja lisa siis suhkur, vanillisuhkur ja muna. Kalla saadud segu eelnevalt koogivormi surutud müslipõhjale ja tõsta eelkuumutatud ahju 160 kraadi juurde ca 50 minutiks. Tõsta ahjust ja jahuta veidi.
Sega hapukoor suhkru ja vanillisuhkruga ning kalla siis toorjuustukihile peale. Tõsta ahju kuumus 220 kraadini ning tõsta siis kook ca 5 minutiks ahju, kuni pealispind veidi hüübib. Tõsta ahjust ja jahuta täielikult.

Vaarikakastme jaoks purusta vaarikad koos suhkruga ja suru siis läbi sõela. Serveeri koos toorjuustukoogiga.



Retsept valmis koostöös Paulunsi müslide ja granolatega. 

Kommentaare ei ole: