20. veebruar 2019

Kamamisu ehk õhuline tiramisu kamaga

Eesti Vabariigi sünnipäeva lähenedes tõusevad taas au sisse meie rahvuslikud aarded kama ja kilu. Kui vähegi võimalik, võiks neid 24.veebruaril piduroogades kasutada, sest kes siis ikka neid väärtustab ja hindab, kui mitte meie, eestlased.
Itaallaste klassik tiramisu sai eelseisva kodumaa sünnipäeva valguses väikese kamalisandi, mis sobib selle imelise õhulise magustoiduga suurepäraselt. Seega, kamaga tiramisu eestimeelse variandi nimetus võiks olla kamamisu. Rammusa mascarpone asemel on siin kasutatud meie oma kodumaist kreemist toorjuustu ja maitselisa aitab anda ka igati eestipärane Vana Tallinna liköör. Selline õhuline ja kohvist pisut mõrkjat nüanssi saanud kook sobib hästi neile, kes väga magusaid kooke ja magustoite ei armasta.



Kamamisu ehk õhuline tiramisu kamaga
Kogus: 8-10-le
18 savoiardi küpsist
120 ml hästi kanget kohvi
2-3 sl Vana Tallinna likööri
2 dl 35%-list koort
200 g toorjuustu, toasoojana
2 muna, kollane ja valge eraldatud
3 sl DanSukkeri rafineerimata roosuhkrut
1 tl DanSukkeri vanillisuhkrut
2 sl rukkikama
Toorkakao pulbrit pealeraputamiseks
Rukkilille kroonlehti
Valmista kange kohv ja sega sinna sisse Vana Tallinna liköör.
Vahusta ühes kausis vahukoor. Teises kausis vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga. Vahustamise lõpupoole lisa suhkur ja vahusta munavalged kohevaks tugevaks vahuks. Vispelda munakollased lahti. Kalla toorjuust kaussi ja töötle vispli või mikseriga ühtlaseks kreemiks. Lisa vahukoor, munakollane ja kama. Sega läbi. Viimasena lisa munavalgevaht ja õrnalt alt üles tõsta sega mass ühtlaseks õhuliseks vahuks.
Kasta küpsiseid kiirelt kohvi-likööri segusse ja pooled küpsised serveerimisvaagnale. Kui soovid ruudukujulist kooki, siis lao 6 küpsist üksteise kõrvale. Poolita 3 küpsist ja lao küpsisepoolikud eelnevalt vaagnale pandud 6 küpsise otsa, nii et moodustub ruudukujuline küpsisepõhi. Kalla pool toorjuustu-kamavahust küpsisetele ja lao sinna peale siis ülejäänud kohvi-likööri sisse tõstetud küpsised. Kalla peale ülejäänud vaht. Puista läbi sõela peale toorkakaod ja soovi korral ka rukkilille kroonlehti. Lase paar tundi seista, et maitsed ühtlustuksid.


Postitus sündis koostöös DanSukkeriga.

Kommentaare ei ole: