4. veebruar 2019

Ahjus üleküpsetatud caprese pastavorm mozzarella, basiiliku ja tomatikastmega

See ahjus vakmiv pasta on hea lihtne valmistada ja seetõttu tõeline argiõhtu mugavusroog. Maitsekombinatsioon on pärit ajatu klassiku caprese salati valge-rohe-punasest kombinatsioonist ehk siis pearollis on siin pasta juures tomat ja tomatikaste, basiilik ning loomulikult mozzarella juust. Võimalusel kasuta pühvlimozzarellat, kuid asja ajab ära ka tavaline mozzarella juust. Juustuga koonerdada siin ei tasu, sest sulades muutub mozzarella kreemiseks ja külluslikuks, andes kogu pastaroale mõnusa tummise oleku.




Ahjus üleküpsetatud caprese pastavorm mozzarella, basiiliku ja tomatikastmega
Kogus: 4-le
300 g linguine või fettuccine pastat
1 purgitäis FS Goods Itaalia pastakastet tomati ja basiilikuga
250 g mozzarella juustu
Paar peotäit basiilikut
200 g kirsstomateid, poolitatuna
Riivitud parmesani juustu
Oliiviõli
Soola ja pipart
Keeda pasta soolaga maitsestatud vees umbes minuti-paarijagu vähem, kui pakendil märgitud keetmisaeg. Kurna ja sega FS Goodsi basiiliku- ja tomati pastakastmega ja poolitatud kirsstomatitega. Tõsta pool pastakogusest ahjuvormi. Puista sinna vahele tükeldatud mozzarellat, basiilikut ja riivitud parmesani. Tõsta peale ülejäänud pasta ja säti sinna peale ülejäänud mozzarella ja lisa ka riivitud paremesani. Nirista peale oliiviõli ja tõsta eelkuumutatud ahju grillelemendi alla umbes 5-7 minutiks, kuni juust on sulanud. Ära üle küpseta. Tõsta vorm ahjust, puista peale veel värsket basiilikut, nirista oliiviõli ning viimistle värskelt jahvatatud musta pipraga. Serveeri kohe. 


Postitus sündis koostöös FS Goodsiga. 

Kommentaare ei ole: