29. jaanuar 2019

Troopiline laimikook kookose kondenspiimaga

Magushapu ja kergelt laimimõrkja maitsega kook on midagi tõelistele koogigurmaanidele. Troopilise ja küllusliku maitsega kookose kondenspiim on üsna hiljuti meile turule ilmunud mõnus tooraine, mille pisut läägemagusat maitset saab laimiga ilusti tasakaalu sättida. Koostöös annavad hapukasmõrkjas laim ja pisut ülevoolavalt magus kondenspiim tulemuseks nauditava maitsete kooskõla. Kui kookose kondenspiima ei õnnestu leida, võid sarnast kooki teha ka tavalise kondenspiimaga.




Troopiline laimikook kookose kondenspiimaga
Koogipõhi:
150 g Digestive küpsiseid
50 g võid
2-3 sl kookoshelbeid
Kookospiima-laimitäidis:
400 g kookospiima kondenspiima (kasutasin SELLIST toodet)
200 g toorjuustu
1,5 tl DanSukkeri vanillisuhkrut
2 laimi mahl
1 laimi riivitud koor
Kaunistamiseks:
1 dl 35%-list koort
1 sl DanSukkeri rafineerimata roosuhkrut
Laimilõike ja riivitud laimikoort
Kuumuta ahi 180 kraadini. Purusta köögikombainis küpsised ning sega need sulatatud võiga ja kookoshelvesetega. Suru purutainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva küpsetusvormi põhjale (sobib väiksemat sorti ca 20 cm läbimõõduga vorm). Küpseta ahjus 6-8 minutit, kuni põhi hakkab kergelt pruunistuma.
Sega omavahel täidise ained – kondenspiim, toorjuust, vanillisuhkur, laimimahl ja –koor. Kalla eelküpsetatud põhjale ning aseta ahju umbes 25 minutiks, kuni kook hakkab äärtest pruunistuma ning keskelt veel kergelt võbeleb. Tõsta kook jahedasse ja lase vähemalt paari tunni jooksul täielikult jahtuda. Jahedas kalgendub koogi täidis. Kaunistamiseks vahusta koor suhkru ja vanillisuhkruga ning pritsi tordipritsi abil koogile. Kaunista laimiviilude ja riivitud laimikoorega.



Retsept sündis koostöös DanSukkeriga. 

2 kommentaari:

inglitiivad ütles ...

Muna ei lähegi?

Tuuli ütles ...

Muna ei lähe jah :)