15. jaanuar 2019

Kihilised sidruniruudud - mõnus hapukasmagus suutäis kohvi kõrvale

Kihilised sidrunimaitselised mahlase vahekihiga koogiruudud on hõrk vahepala või kohvikõrvane. Kuigi kihte on kokku kolm, ei ole koogi enda valmistamine sugugi liiga keeruline või kaelamurdev ettevõtmine. Hapuka pealmise sidrunikihiga flirdib siin koogis kreemjas keskmine kiht Farmi köögikreemist. Köögikreemi asemel võid kasutada ka toorjuustu. Tulemus jääb mõlemal juhul väga maitsev.
Selline kook maitseb hästi ka neile, kes muidu suuremad magusasõbrad ei ole, sest hapukas sidrun aitab magusat maitset hästi tasakaalus hoida.


Kihilised sidruniruudud
Kogus: 8-10-le
Muretainakiht:
100 g võid, külmana
3 dl speltajahu
0,5 dl suhkrut
Näpuotsatäis soola
1 muna
Köögikreemitäidis:
400 g Farmi köögikreemi (või Farmi toorjuustu), toasoojana
2 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1-2 sl sidrunimahla
Sidrunikiht:
4 suuremat muna
1,5-2 dl suhkrut
1,5 dl sidrunimahla
1 sidruni riivitud koor (kasuta võimalusel ökosidruneid)
2 kuhjaga supilusikatäit tärklist
Serveerimiseks tuhksuhkrut
Muretainakihi jaoks tõsta külm tükeldatud või köögikombaini. Lisa suhkur, sool ja jahu ning töötle kõik ühtlaseks puruks. Lisa muna ja töötle massi seni, kuni moodustub ühtlane tainapall. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (ca 20x30 mõõduga). Küpseta 180 kraadi juures ca 12 minutit, kuni tainapind on kuiv, kuid mitte pruunistunud.
Valmista köögikreemi vahekiht. Selleks sega esmalt köögikreem ühtlaseks kreemjaks massiks, lisa munad, suhkur, vanillisuhkur ja sidrunimahl. Kalla eelküpsetatud põhjale ja aseta siis 160-170 kraadisesse ahju ca 15 minutiks.
Valmista pealmine sidrunikiht. Selleks sega omavahel muna suhkruga ühtlaseks. Lisa sidrunimahl ja tärklis. Sega läbi ja kalla ettevaatlikult kallates eelmisele poolküpsele vahekihile. Küpseta 160 kraadi juures ca 25 minutit. Tõsta ahjust välja. Jahuta täielikult ja puista siis peale tuhksuhkrut. Lõika koogist ruudud. Kook on kõige parem jahedana, seega säilita kooki külmkapis.


Kommentaare ei ole: