20. detsember 2018

Jõuluvürtsidega kihiline tarretis

Panna cotta on itaallaste maitsev kingitus magusamaailmale ja see koorene tarretis kuulub kindlalt klassikaliste magustoitude raudvarasse. Vanillimaitseline koorene tarretis lausa küsib enda kõrvale hapukat lisandit ja nii võib jõulude ajal kooresele kihile sättida seltsiks jõuluvürtsise pohlakihi, mille saab lihtsa vaevaga Biotta metspohla mahlast valmistada. Koorene panna cotta koos magushapu ja parajalt vürtsika tarretisekihiga on tõeliselt maitsev kooslus ning seda sobib pakkuda ka pidulikul jõuluõhtul magusroana. 



Jõuluvürtsidega kihiline tarretis
Kogus: 4-6-le
Koorene panna cotta kiht:
3 dl 35%-list koort
1 dl 10%-list koort
2-3 sl suhkrut
1 vanillikaunast kraabitud seemned
3 lehte želatiini
Pohlakiht:
2,5 dl Biotta metspohla mahla
2 lehte želatiini
Jõuluvürtse: kardemoni, apelsinikoort, kaneelikoort, tähtaniisi
Kaunistamiseks värskeid pohli ja mündioksi
Esmalt valmista panna cotta kiht. Selleks tõsta esmalt želatiinilehed külma vette ligunema. Samal ajal kuumuta kastrulis mõlemad koored koos suhkru ja vanilliga keemiseni. Tõsta želatiinilehed külmast veest välja, pigista kuivemaks ja tõsta siis kuuma koore sisse. Sega kuni želatiin on täielikult lahustunud. Kalla kooresegu magustoidupokaalidesse nii, et sinna jääks veel ruumi pohlakihi jaoks. Tõsta paariks tunniks jahedasse, kuni koorekiht hakkab kergelt tarretuma.
Kui koorekiht on tarretunud (võib veel kergelt väreleda), valmista pohlakiht. Pane taas želatiinilehed külma vette ligunema. Kuumuta kastrulis pohlamahl koos meelepäraste jõuluvürtsidega kuni keemiseni. Lase mõned minutid tõmmata ja kurna siis vürtsid välja. Tõsta želatiinilehed külmast veest välja, pigista kuivemaks ja lahusta siis kuumas mahlas kuni želatiin on täielikult lahustunud. Jahuta veidi ja kalla siis ettevaatlikult tarretunud panna cottale. Kaunista soovi korral värsket pohladega ja tõsta siis jahedasse tarretuma ca neljaks tunniks. Kaunista soovi korral mündiokstega.


Postitus sündis koostöös A.Vogel loodustoodetega.

Kommentaare ei ole: