22. oktoober 2018

Raffaello kook

Raffaello kommid on iga väikese tüdruku lemmikud ja sellest kirest nende valgete õhuliste pisut patuste kommide vastu tavaliselt täielikult ei paranetagi. See kook on Raffaello kommist tuttavaks ja armsaks saanud maitsete kooslus.
Mõnus õhuline, kookoshelvestest, kookospiimast ja mandlitest maitset saanud kook maitseb kindlasti kõigile neile, kes Raffaello komme armastavad. Koogipõhi valmib mandlijahust ja speltajahust, vahekiht aga Farmi köögikreemist ning vahukoorest, kuhu on lisaks segatud veel kookoshelbeid.



Raffaello kook
Valmistamisaeg: 1 tund 20 minutit + jahutamiseks vajalik aeg
Kogus: 12-le

Mandlibiskviit:
6 suuremat muna
Näpuotsaga soola
1,5 dl rafineerimata suhkrut
100 g mandlijahu või jahvatatud mandleid (2,5 dl)
125 g heledat speltajahu (2 dl)
1 tl mandliekstrakti (soovi korral)
Näpuotsaga soola

Valge šokolaadi ja kookose kreem:
200 g valge šokolaadi
50 ml kookospiima
400 g Farmi köögikreemi, toorjuustu või skyri, toasoojana
5 dl 35%-list koort
50 ml tuhksuhkrut
1 dl kookoshelbeid
1 laimi mahl

Lisaks:
2 dl kookospiima, immutamiseks
Kookoshelbeid
Mandleid
Raffaello komme

Valmistamine
Eralda munakollased munavalgetest. Lisa munavalgetele veidi soola ja vahusta kergeks vahuks. Lisa suhkur ja jätka vahustamist kuni on moodustunud tugevate tippudega vaht. Teises kausis sega munakollased mandliekstraktiga ning sega siis munavalgevahule juurde. Sõelu juurde mandlijahu ja speltajahu ning sega ettevaatlikult tainas alt üles tõstes läbi.
Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ca 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 170 kraadi juures 40-45 minutit. Jahuta restil.
Sel ajal, kui mandlibiskviit jahtub, valmista kreem. Tõsta hakitud valge šokolaad koos kookospiimaga kaussi ja kuumuta vesivannil, kuni šokolaad on sulanud. Vahusta vahukoor koos Farmi köögikreemiga ühtlaseks vahuks. Sega juurde sulatatud šokolaad, tuhksuhkur, laimimahl ja kookoshelbed. Tõsta külmkappi veidikeseks ajaks.
Lõika biskviit horisontaalselt kolmeks. Immuta alumist põhja kookospiimaga ja määri siis alumisele kihile umbes neljandik kreemist. Tõsta peale teine kiht ja korda sama. Tõsta viimane kiht koogile, immuta samuti kookospiimaga ning määri ülejäänud kreem koogi pinnale ja külgedele. Puista kook nii pealt kui ka külgedelt kookoshelvestega üle. Kaunista Raffaello trühvlite ja mandlitega. Tõsta jahedasse kuni serveerimiseni.



Postitus sündis koostöös Farmi Piimatööstusega.

5 kommentaari:

Tagliatelle ütles ...

Kas mascarpone võiks ka sobida?

Tuuli ütles ...

Mascarpone sobib hästi :)

Anonüümne ütles ...

Mitte mascarpone sobib hästi, vaid see ongi ju tegelikult algselt mascarponega tehtud kook
https://www.youtube.com/watch?v=MavPEBrvoU8

Triinu ütles ...

Tere! Kas see kookospiim peaks olema see, mis on purgis või pigem see lahjem ja vedelam, mis on nagu joogi moodi?

Tuuli ütles ...

Triinu, ikka see purgis olev kookospiim. Mida kreemisem, seda parem :)