25. oktoober 2018

Küpsetamata külluslik šokolaadi-toorjuustukook Philadelphia Milkaga

Hästi lihtsa valmistuskäiguga külluslik toorjuustukook, mille valmistamisel ei ole vaja isegi ahju sisse lülitada. Kreemist ja mõnusalt karamellise maitsega Philadelphia Milka toorjuustu aitab täiendada tume šokolaad, mille toimel kook ka külmas taheneb. Peale võib puistata aga toorkakao pulbrit, mis annab koogile pisut mõrkjat maitsenüanssi. Soovi korral võib koogi sügavkülma pista, nii on tulemuseks hoopis jäätisekoogi nime vääriv hõrk maius.




Küpsetamata külluslik šokolaadi-toorjuustukook
Kogus: 8-10-le

Koogipõhi:
150 g Digestive küpsiseid
50 g metspähkleid
1 sl kakaopulbrit
75 g võid, sulatatuna

Toorjuustukiht:
2 dl 35%-list koort, vahustatuna
1 tl vanillisuhkrut
0,5 dl rafineerimata roosuhkrut
3 pakki (3x175g) Philadelphia Milka toorjuustu, toasoojana
200 g tumedat šokolaadi
Kakaopulbrit peale raputamiseks

Purusta põhja jaoks küpsised koos pähklitega. Sega küpsisepuru sulatatud võiga ja kakaopulbriga. Suru saadud puru 20-22 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhjale. Vahusta koor koos suhkru ja vanillisuhkruga kohevaks vahuks. Sulata šokolaad vesivannil. Sega toasoe toorjuust ühtlaseks ja sega esmalt sulatatud šokolaadiga ja siis vahustatud koorega. Kalla saadud segu eelnevalt vormi surutud koogipõhjale. Puista peale kakaopulbrit ja tõsta kook vähemalt neljaks tunniks külmkappi või sügavkülma. Kui kasutad sügavkülma, siis tõsta kook umbes pool tundi enne serveerimist sügavkülmast välja, et ta pisut pehmeneks.
Naudi!





Postitus sündis koostöös Philadelphia toorjuustudega. 

2 kommentaari:

Eike ütles ...

Tere. Kui mul on vorm mõõduga 28 cm siis mis koguseid peaks kasutama.

Tuuli ütles ...

Eike, kui teed ühekordse koguse, siis saad üsna õhukese koogi, aga kui tahta sama paksu varianti, nagu pildil, siis peaks kogused umbkaudu 1,5 korrutama.