22. oktoober 2018

Külluslik hommikusöök lõhefilee, vutimunade ja suvikõrvitsaga

See on maitsev ja tõhus hommikueine, aga miks mitte ka õhtusöök või lõunane vahepala. Siia komplekti sobib taas hästi eelmisest päevast järele jäänud ahjulõhe, millele saab uusi kaaslasi seltsiks sättides täiesti uue elu anda. Kui aga käepärast värske lõhefilee, võib selle lihtsalt kiirelt pannil läbi praadida. Vürtsikas küüslaugune kaste aitab lõhele särtsakat iseloomu lisada. Vutimunade asemel võid kasutada ka kanamuna ja kui ahjutomateid ei ole mahti valmistada, võib tomatid lihtsalt kiirelt pannilt oliiviõlist läbi lasta. 



Külluslik hommikueine lõhefilee, vutimunade ja suvikõrvitsaga
Kogus: 1-le
1 väiksem suvikõrvits, õhukeste ribadena
150 g lõhefileed, kas toorena või küpsetatuna
1-2 sl tšillikastet
Veidi hakitud küüslauku
3 vutimuna
Paar peotäit ahjutomateid või päikesekuivatatud tomateid
Veidi parmesanilaaste
Oliiviõli
Soola ja pipart        
sidrunimahla
Värsket tilli, hakituna
Ahjutomatite valmistamiseks poolita kirsstomatid ja laota ahjupannile. Piserda oliiviõliga, soola ja pipraga ning küpseta 150 kraadi juures ca 30-40 minutit, kuni tomatid on pisut krimpsu tõmbunud.
Piserda suvikõrvitsaviile õliga ning prae suvikõrvitsat (grill)pannil mõlemalt poolt umbes minutijagu. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.
Kui kasutad värsket lõhefileed, prae samas pannil ka lõhefileed mõned minutid kuni see on küps. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Löö pannile ka vutimunad ja prae, kuni munakollane on paraja küpsusastmega.

Säti taldrikule lõhe, suvikõrvits, ahjutomatid ja vutimunad. Puista peale parmesanilaaste ja värsket tilli. Sega tšillikaste küüslauguga ja nirista kaste lõhele ja suvikõrvitsale. Serveeri soojalt.


Postitus sündis koostöös Peetri Lõheäriga.

Kommentaare ei ole: