2. oktoober 2018

Kooreses kastmes pasta suitsukana, suvikõrvitsa ja kirsstomatitega


Kooreses kastmes pastaroog ei jäta vist kedagi külmaks. Eriti siis, kui kastmes saavad kokku parajalt suitsuse maitsega ja mahlane Rebaseonu suitsukanafilee, Nopri kreemine ja külluslik vahukoor ning suvikõrvits ja kirsstomatid. Lihtne ja samas suurepäraselt toimiv kooslus, mis maitseb ühtmoodi hästi nii väikestele kui suurtele. Toekust ja tummisust aitab aga lisada Andre Prima juust, millega saab sellele pastaroale ideaalse viimistluse anda. 




Kooreses kastmes pasta suitsukana, suvikõrvitsa ja kirsstomatitega
4-le
300 g pastat (nt tagliatelle, pappardelle, spagetid vm)
2-3 küüslauguküünt
300 g suvikõrvitsat, tükeldatuna
1 dl valget veini
200 g Rebaseonu suitsutatud kanafileed, tükeldatuna
200 g kirsstomateid, tükeldatuna
200 ml Nopri vahukoort
50 g Andre Prima juustu, laastudena või riivituna
Hakitud värsket basiilikut
Õli
Soola ja pipart
Alusta pastakastme tegemist sellest, et kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli. Lisa sinna tükeldatud küüslauk ja suvikõrvits ning kuumuta kergelt läbi. Lisa pannile vein, kuumuta mõned minutid  ja lisa siis koor. Lase keema tõsta ning lisa siis tükeldatud suitsukana ja kirsstomatid. Kuumuta pastakaste läbi, maitsesta soola, pipra ja väiksemaks rebitud basiilikuga
Kastme valmistamise ajal pane keema pastakeeduvesi, lisa sool ja keeda pastat vastavalt pakil kirjas olevale juhisele. Kui tahad al dente pastat, siis minut vähem kui pakile märgitud.
Kui pasta on keenud, kurna see ja sega pastakastmega. Aseta taldrikule ja puista peale Andre Prima juustulaaste ja mõned lehed värsket basiilikut. Viimistle veel paari keeru musta pipraga ja serveeri kohe. 


Retsept sündis koostöös talunikke ja väiketootjaid ühendava Ehtne Talutoit kaubamärgiga, mida rahastatakse turuarendustoetuse abil.  

Kommentaare ei ole: