10. oktoober 2018

Vanakoolikas ehk kana-klimbisupp

Millal sa viimati klimbisuppi sõid?
Hmmm, kardetavasti jääb suurem osa inimesi mõttesse ja tõdeb siis, et nagu ei mäletagi. Või siis et umbes pool aastat/aasta/paar aastat tagasi. Mõni erand vaid kinnitab reeglit. Klimbisupp näib muutuvat kaduvaks kunstiks ja on erinevate uute uhkete suppide poolt üsna tagaritta tõrjutud. Millest on tegelikult väga kahju!


Pean tunnistama, et olen ise sama patune. Vahel on ikka meelde tulnud klimbisuppi teha, aga see mõte tabab mind häbematult harva. Samas, kui klimbisupp lauale tõstetud, siis laksan taas vastu laupa ja imestan, et miks ometi ma seda sagedamini ei tee. Lapsed noolivad taldriku tühjaks ja küsivad lisagi. Tavapärane laste toiduving jääb esitamata ja kõik on lõpuks õnnelikud. Viimati pidin lausa pere noorimale meelde tuletama, kuidas nende valgete asjade nimi on, mis supi sisse lisatud 😊


Kui päris õige kana-klimbisupi puhul tuleks alustada esmalt kanapuljongi keetmisest (mis on ka omamoodi mõnus tegevus, kui selleks aega on), siis tänu Food Studio puljongitele selle supi valmistamine eriti kiire ja mugav. Korralik naturaalne kanapuljong on juba valmis keedetud ja endal tuleb nüüd lihtsalt klimbitainas kokku segada, köögiviljad tükeldada ja siis supp lihtsalt valmis keeta. Et supp kaasaja kaanonitele paremini vastaks, võib klimpide valmistamisel kasutada speltajahu. 


Kana-klimbisupp
Kogus: 6-le
2 keskmise suurusega porgandit, koorituna ja tükeldatuna
Veidi võid
1,5 l Food Studio kanapuljongit                          
2-3 keskmise suurusega kartulit, koorituna ja tükeldatuna
300 g broilerifileed või nahata ja kondita kintsuliha, tükeldatuna
Värsket hakitud tilli
Klimbitainas:
1 muna, lahtiklopituna
30 g võid, sulatatuna
Veidi soola
1 dl piima
2 dl speltajahu
Sega esmalt valmis klimbitainas. Selleks klopi kausis lahti muna, lisa sulatatud või ja pisut soola. Sega juurde piim ning siis speltajahu. Sega kõik ühtlaseks ja jäta veidikeseks seisma, et jahu paisuks. Kui tainas tundub liiga vedel, lisa veidi jahu.

Sulata paksupõhjalise poti põhjas või. Hauta tükeldatud porgand kergelt või sees läbi. Rasvaines kuumutamise toel muutub porgandis sisalduv beetakarotiin meile paremini kättesaadavaks. Lisa potti puljong ja lase keema tõusta. Keeda mõned minutid ja lisa siis potti tükeldatud kartul ja kana. Keeda veel, kuni kartul on peaaegu pehme. Hakka nüüd vaikselt keeva puljongi sisse klimpe lisama. Kõige lihtsam on teha seda kahe teelusika abil – võta lusikale veidi klimbitainast ning lükka see teise lusikaga keeva puljongi sisse. Keeda, kuni klimbid on pinnale tõusnud. Maitsesta supp vajadusel soola ja pipraga ning lisa peale hakitud värsket tilli.


Postitus sündis koostöös Food Studio puljongitega.

Kommentaare ei ole: