25. juuli 2018

Praejuustu ja kirsstomatitega salat õunastroopi marinaadis

Puhta ja eheda maitsega praejuust on maitsev niisamutigi, aga eriti hõrgu koosluse saab siis, kui sinna seltsi sättida veel magusaid kirsstomateid, mida omakorda maitsestatud tibakese kodumaise õunaäädikaga ja viimistletud magushapuka õunastroop kastmega. Tulemuseks on imemaitsev suviselt kirev ja pisut magusa alatooniga salat. Õunastroop on kindlasti avastamist väärt põnev toode, mis aitab roogadele lisada magushaput ja täidlast nüanssi. Sobib kasutada sarnaselt balsamico kastmega ja sobitada juustude ning lihaga, aga ka magustoitude ja küpsetistega. Karmeli külmpressi tudraõli on aga hea  kodumaine asendus sissetoodud oliiviõlile, olles ühtaegu nii hästi teadlik ja tervisesõbralik valik, kui ka mõnusat kergelt pähklist maitsenüanssi lisav põneva maitsega õli.






Õunastroopi marinaadis praejuustu ja kirsstomatitega salat  

Kogus: 4-le
2 sl Karmeli tudraõli
2-3 sl Piesta õunaäädikat
200 g Sepa talu praejuustu, parajateks tükkideks lõigatuna
200 g kirsstomateid, poolitatuna
2 sl Piesta õunastroopi
Soola ja pipart
Värsket salatirohelist
Praadimiseks õli
Kalla õli kaussi, lisa õunaäädikas ja õunastroop ning sega läbi. Tõsta saadud segu sisse praejuustu tükid ja ja sega nii, et tükid oleksid ühtlaselt kastmega kaetud. Kuumuta pannil veidi õli ning prae juustu mõlemalt poolt kuni see on kuldne. Tõsta juust pannilt. Lisa kirsstomatid õunaäädika-stroopi marinaadi ja sega läbi. Lisa pannile vajadusel veel veidi õli ning kuumuta siis kirsstomatid kiirelt läbi. Sega salatiroheline tibakese õliga läbi ja laota serveerimisvaagnale. Tõsta sinna peale praetud juust ja juustu juurde lisa läbikuumutatud kirsstomatid. Maitsesta soola, pipra ja värske punega ning nirista peale veel veidi õunastroopi. 

  
Retsept sündis koostöös talunikke ja väiketootjaid ühendava Ehtne Talutoit kaubamärgiga, mida rahastatakse turuarendustoetuse abil. 

Kommentaare ei ole: