1. juuli 2018

Arbuusi-laimi frosé

Kuigi hetkel on tunne, et varakult saabunud ning juba ootamatult pikalt kestnud suvi on vahepeal väikese puhkuse võtnud, võib üsna kindel olla, et suvi kestab veel ja varsti-varsti on taas soojad ilmad tagasi ning päike taevas siramas.
Vaatamata hetkel pisut kõledale ilmale, on samas arbuusid suvemagusaks ja täisküpseks saanud. Magusal arbuusil on ilmselgelt suve nägu ja suve maitse. 
Ja kui ilm jälle suvine tagasi, siis sobib arbuusist valmistada üks kelmikas suvine jahutav tervitusjoogiks-jäätiseks või siis ka desserdiks sobiv klaasitäis. See frosé nimeline hõrgutis peidab endas sügavkülmast jäist jahutust saanud suveküpset arbuusi koos särtsaka rosé veiniga. Hapukust aitab lisada veel laimimahl ja tulemuseks on tõeliselt mõnus ja igati kuuma suveilma vääriline pokaalitäis, mis aitab suvekuuma veidi leevendada.


Arbuusi-laimi frosé

4-6-le
Valmistamisaeg: 7 minutit + külmutamiseks kuluv aeg
5 dl rosé veini
1 kg arbuusi viljaliha, kuubikutena
1 laimi mahl
Mündioksi serveerimiseks
Puhasta arbuusi viljaliha seemnetest ja tõsta kuubikutena sügavkülma. Kalla rosé vein jääkuubikunõusse või -kotti ning tõsta ka sügavkülma. Jäta vähemalt neljaks tunniks külma, tõsta siis sügavkülmast välja blenderisse. Lisa laimimahl ning töötle ühtlaseks. Kalla pokaalidesse või klaasidesse ja serveeri kohe.



Retsept ilmus 2018.aasta juunikuises ajakirjas Oma Maitse.

Kommentaare ei ole: