5. juuni 2018

Kirgiisi mõjutustega kanašašlõkk

Suvi kestab veel ehk siis tore on tõdeda, et peaaegu kuu aega suurt suve ja jaanipäevani ikkagi veel mitu nädalat aega. Imeline kevad on meile sel aastal kingitud!
Koos suvega kestab ka grillihooaeg.Mõnusad ja maitsvad grillroad on seetõttu eriti hinnas. Üheks meie pere hitiks on olnud juba mõned head aastad Kirgiisi mõjutustega kanašašlõkk.


See on hästi põnev kanalihašašlõkk, mille juured, nagu öeldud, ulatuvad Kirgiisimaale. Põnevaks teeb selle šašlõki see, et marinaadi sisse tuleb segada nii muna kui ka jahu, mille abil moodustub grillides liha ümber paneeringu taoline kiht, mis aitab liha eriti mahlasena hoida. Maitset aitab aga siin retseptis lisada Maggi küüslaugumaitseline ketšup. Tulemuseks on mahlane ja maitseküllane šašlõkk, mis kaob laualt kiiremini kui jõuad kolmenigi lugeda.


Kirgiisi mõjutustega kanašašlõkk
4-le
Valmistamisaeg: 20 minutit + marineerimiseks vajalik aeg
1 kg kana kintsuliha, väiksemaks tükeldatuna
1 muna
1 sl speltajahu
1 dl valge veini äädikat
2 sl Maggi küüslauguga ketšupit
1 sibul, poolratastena
soola ja musta pipart
Klopi muna lahti. Lisa jahu, ketšup, äädikas, sool ja pipar. Lisa ka sibula poolrattad. Sega kõik läbi ja tõsta kanakintsutükid marinaadi. Suru liha käte vahel läbi, et marinaad võimalikult hästi liha sisse imbuks. Jäta paariks tunniks marineerima. Grilli liha kuumal grillil mõned minutid mõlemalt poolt kuni kana on läbi küpsenud. Serveerides puista peale veel hakitud värskeid ürte. 


Postitus sündis koostöös Maggiga.

Kommentaare ei ole: