26. mai 2018

Grillitud seakaelakarbonaad punases marinaadis

Seakaelakarbonaad on grillihooaja klassik, milleta ei suuda ükski grillroogade veendunud fänn üht korraliku grillpidu ettegi kujutada. Ootamatult saabunud suur suvi on grillihooajale suure stardi juba mai esimeses pooles andnud ja grillid huugavad jätkuvalt igas aianurgas. Las need pliidid puhkavad vahepeal. Valmis marinaadides liha ostmise asemel võiks aga kaaluda ise marinaadi valmistamist. Kes seni pole soendanud ise käsi marinaadiseks teha, lugegu läbi see retsept ning otsustagu siis, kas grillimarinaadi tegu on lihtne nagu lapsemäng või mitte. Mina kipun ikka seda esimest arvamust esindama ja seepärast meeldibki mulle ise marinaade kokku segada ja erinevaid kooslusi katsetada. Enda jaoks just selle õige maitsekoosluse saab igaüks juba vastavalt enda eelistustele täpselt paika sättida, siintoodud kooslus ja tasakaal on vaid üks lõputustest võimalustest. 



Seakaelakarbonaad punases marinaadis
4-le
Valmistamisaeg: 30 minutit + marineerimiseks vajalik aeg
4x250 g  seakaelakarbonaadist lõigatud steike
Punane marinaad:
1 dl Maggi ketšupit (näiteks šašlõkiketšup)
3 küüslauguküünt, purustatuna
3 sl mett
2-4 sl sojakastet
Õli
Soola ja pipart
Värskeid hakitud ürte.

Marinaadi valmistamise jaoks sega omavahel ketšup, küüslauk, mesi, sojakaste ja veidi soola ja pipart. Tõsta kaelakarbonaadi tükid sinna sisse marineerima vähemalt paariks tunniks kuni üle öö. Tõsta liha marinaadist välja. Piserda grilli õliga ja grilli karbonaaditükke kuumal grillil mõlemalt poolt 3-5 minutit või kuni liha on küps. Küpsemisaeg sõltub lihatükkide paksuseks. Jäta enne lahtilõikamist veel umbes 15 minutiks liha rahunema. Serveerides puista peale värskeid hakitud ürte ja paku juurde värsket salatit. 


Postitus sündis koostöös Maggiga. 

Kommentaare ei ole: