Lihapallid tomatikastmes
Kogus: 6-8-le
Valmistamisaeg: 45
minutit
500 g delikatesshakkliha
1 suurem sibul, hakituna
3 küüslauguküünt, hakituna
2-3 sl riivsaia või tatrajahu (juhul, kui soovid
gluteenivaba varianti)
1 muna
400 g purk purustatud tomateid
3-4 sl Maggi ketšupit kastme jaoks + 2 sl hakkliha juurde
segamiseks
1,5-2 dl puljongit
½ -2 tl tšillihelbeid
Värsket basiilikut
Soola ja pipart
Veidi suhkrut
Õli praadimiseks
Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning prae sibulat
mõned minutid, kuni see muutub klaasjaks. Lisa pannile küüslauk ja kuumuta veel
minutijagu. Tõsta pliidilt ära ja jahuta veidi. Jaga sibula-küüslaugu kogus
pooleks. Kalla pool praetud sibulast-küüslaugust kaussi, lisa samasse kaussi
hakkliha, riivsai või tatrajahu, muna, 2 supilusikatäit ketšup, sool ja pipar.
Sega kõik käte abil läbi. Vormi käte vahel umbes Kreeka pähkli suurused
pallikesed ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta eelkuumutatud
ahjus 200 kraadi juures umbes 10 minutit. Võid lihapalle ka pannil õli sees
praadida. Selleks kuumuta pannil täiendav kogus õli ning prae lihapalle umbes
3-5 minutit praadimise ajal lihapalle pannil ringi keerates, et nad igast
küljest pruunistuksid. Tõsta pannilt ära ja puhasta pann.
Valmista tomatikaste. Kalla pannile täiendav kogus õli ning lisa
pannile teine pool eelnevalt praetud sibulast ja küüslaugust. Lisa purustatud
tomatid, ketšup ja puljong. Lase keema tõusta ja maitsesta soola, pipra,
tšillihelveste ja tibakese suhkruga. Alanda kuumust ja hauta vaiksel kuumusel
ca 5-10 minutit. Lisa kastme sisse lihapallid, sega kastmega läbi ja hauta
kaane all veel ca 5-10 minutit. Kontrolli veel maitseid. Serveerimisel lisa
värsket basiilikut ja serveeri kas pasta, riisi või köögiviljadega.
Retsept valmis koostöös Maggiga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar