26. veebruar 2018

Magushapu sealiha paprika ja ananassiga

Juubeldamise ja pidude hooaeg on nüüd selleks korraks ühelpool ja vahepealsele ohjeldamatule kilusöömisele võib nüüd jälle väikese vahe sisse teha. Seda enam, et kilu tundus kohati isegi defitsiidiks muutuvat. Nii väga armastab eestlane musta leiva, kilu ja muna kooslust.
Muul ajal sobib aga hästi ka veidi teistlaadse iseloomuga toit. Näiteks magushapus kastmes sealih. See on toit, mis jätab väheseid külmaks. Kindel on see, et isetehtuna maitseb see kõige paremini ja hea uudis on see, et tegelikult ei ole seda kastet sugugi liiga keeruline teha. Külluslikus magusas kastmes haudunud liha koos kergelt krõmpsuvate värviliste köögiviljadega on toit, mis paitab nii silma kui täidab meeldivalt kõhtu. Samal moel sobib valmistada ka kanaliha. Juurde paku aurutatud riisi ja peale puista ohtralt rohelist sibulat.





Magushapu kaste on algselt pärit Hiinast, kuid väga soojalt kogu läänemaailmas vastu võetud ning algsest Hiina retseptist on arendatud lugematul hulgal erinevaid versioone. Siintoodud roog on tavapärasest veidi kergem, kuna liha ei ole eelnevalt paneeritud ja friteeritud. Fritüürist läbi käinud paneeringus liha on küll maitsev, kuid suudab enda sisse imada üsna muljetavaldavas koguses nii õli kui ka kastet, mistõttu muutub toit üsna rammusaks. Siintoodud versioon peaks sobima igati ka rannahooajal või lihtsalt neile, kes veidi kergemaid roogasid hindavad. Samas ei ole siin sugugi maitse osas järeleandmisi tehtud ja tulemuseks on tõeliselt hõrk ja värvikirev roog.

Magushapu sealiha paprika ja ananassiga
4-6-le
Valmistamisaeg: 30 minutit
400 g seafileed, tükeldatuna (võid kasutada ka kanafileed)
2 sl maisitärklist
1,5 dl puljongit (nt Maggi BIO kanapuljong)
2 sl riisi- või veiniäädikat
1-2 sl rafineerimata suhkrut
4 sl Maggi ketšupit
2-3 sl sojakastet
Õli praadimiseks
Pöidlasuurune jupp ingverit, hakituna
2 küüslauguküünt, hakituna
1 väiksem punane paprika, tükeldatuna
1 väiksem kollane paprika, tükeldatuna
1 väike purk ananassi, kurnatuna
1 suurem porgand, tükeldatuna
Soola ja pipart
Rohelist sibulat, hakituna
Sega tükeldatud liha ja 1 sl maisitärklist nii, et lihatükid oleksid tärklisega kaetud. Sega ülejäänud 1 sl tärklist jahutatud puljongi, äädika, suhkru, ketšupi ja sojakastmega. Kuumuta pannil õli kuumaks ning voki tükeldatud liha pannil kuni see on kergelt läbi küpsenud. Selleks kulub mõni minut. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa pannile ingver ja küüslauk ning voki ka need läbi. Lisa pannile porgand ja paprika. Voki veel mõned minutid. Kalla juurde ketšupi-tärklise segu. Sega läbi ja lase keema tõusta, kuni segu pakseneb. Maitsesta soola ja pipraga. Lase kogu roal veel kastmes mõned minutid haududa. Maitsesta lõplikult. Serveerides paku juurde aurutatud riisi ja hakitud rohelist sibulat.



Postitus sündis koostöös Maggiga

1 kommentaar:

kodulehe valmistamine ütles ...

Olen nõus, et magushapu sealiha on üks populaarsemaid Hiina köögi roogasid üle maailma ja seda on lihtne valmistada ka kodus. Väga hea blogi ja edu Teile!