21. veebruar 2018

Kilusalat kartuli ja kapparitega

Kilu, muna ja kartul on igale eestlasele kooslus, mida ei pea pikalt seletama. Kui lisada veel värske soola- või ka marineeritud kurk ja kapparid, on tulemuseks äraütlemata mõnus salat, millel nii pidulauale kui ka argiõhtusse sobiv olemus. Hea lihtne valmistada ning valdavalt meie tuttavlikest ning kättesaadavatest koostisosadest kokku sobitatud. Soolakas kilu annab salatile üsna tummise oleku, mida aitavad pehmendada kartul ja muna. Kapparid koos soolakurgiga aitavad aga pisut kergust ja hapukust lisada. Kogu komplekti ühendab kokku sinepine salatikaste. Mõnus salat, võta või jäta!


Kilusalat kartulite ja kapparitega
Valmistamisaeg: 20 minutit
4-le
400 g keedetud, kooritud ja sektoriteks lõigatud kartulit
4 tk poolpehmeks keedetud muna
100 g tükeldatud värske soola- või marineeritud kurki
150 g kilufileed
50 g suuri poolitatud kappareid
Salatirohelist
Värske tilli
Soola
Musta pipart
Sinepikaste:
1 sl sinepit
1 sl vedelat mett
3 sl sidrunimahla
10 sl oliiviõli
Kastme tegemiseks sega omavahel mesi, sinep ja sidrunimahl. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa pidevalt segades õli ja sega kõik ühtlaseks.
Kuumuta pannil õli ning prae kartulisektorid kuumas õlis krõbedaks ja kuldpruuniks.
Tõsta taldrikule roheline salatipadi. Lisa kurk, kilu, kapparid ja kartulisektorid. Tükelda keedetud munad ja lisa salatile. Kõige peale puista hakitud värsket tilli.
Kalla kõik salatikastmega üle, viimistle soola, pipra ja värske tilliga ning serveeri kohe.

Retsept on pärit Väikesest salatiraamatust. 

Kommentaare ei ole: