12. veebruar 2018

Jäine kamaparfee jõhvikate ja sarapuupähklitega

Jahutav jäine kamaparfee jõhvikate, sarapuupähklite ja kerge kohvimekiga sobib imehästi kauaoodatud ja peagi saabuva EV100 juubeli tähistamisel pidulauale sättimiseks. Plussiks selle elegantse magusroa valmistamisel on lihtsus ja mugavus. Tulemuseks on samas maitseküllane ja mõnus jäine magusroog, mis suudab iga pidusöögi krooniks olla. 
Krõmpsuvad sarapuupähklid ja hapukad jõhvikad toetavad parfeed kodumaise paitusega, magususust aitab samas kerge mõrkjusega tasakaalu viia tibake lisatud head kanget espressot. Kes soovib aga eriti pidulikku maitsenüanssi lisada, võib parfeele sisse segada veel pitsikese Vana Tallinna likööri. 


Jäine kamaparfee jõhvikate ja sarapuupähklitega
6-8le
3 dl 35%-list koort
200 g toorjuustu, toasoojana
4-5 sl kamajahu
200-250 g jõhvikaid
1 dl rafineerimata roosuhkrut (võid suhkru kogust suurendada, kui soovid magusamat tulemust)
50 ml hästi kanget espressokohvi (nt Lavazza ubadest)
150 g metspähkleid, jämedalt hakituna
2-3 sl Vana Tallinna likööri (soovi korral)
Kaunistamiseks jõhvikaid, metspähkleid, kuivatatud rukkililleõisi vm.
Püreesta osa jõhvikatest koos suhkruga ühtlaseks. Jäta osa jõhvikaid terveks. Vahusta koor. Sega omavahel vahustatud koor, toasoe toorjuust, kamajahu, purustatud ja terved jõhvikad (jäta veidi jõhvikaid kaunistamiseks), espresso, metspähklid (jäta osa kaunistamiseks) ja liköör. Sega läbi ja kalla kilega kaetud keeksivormi või säilituskarpi. Kaunista pealt jõhvikate, pähklite ja kuivatatud sinililledega. Aseta sügavkülma vähemalt neljaks tunniks. Veidi enne serveerimist tõsta parfee toatemperatuurile. Lõika kuuma vette kastetud noaga parajad tükid. Serveeri kohe. Säilita sügavkülmas. 


Postitus sündis koostöös Kafoga.

Kommentaare ei ole: