31. jaanuar 2018

Ühepajatoit suitsuribiga

Ühepajatoidud on puhas klassika ja samas täiesti aegumatu mõnus talvine mugavustoit, kuhu saab kokku sättida meie talveköögiviljade superstaarid – kapsa, porgandi, kaalika ja kartuli. Tavapärasele ühepajatoidule saab lisamaitsenüansi anda suitsuribiga. Nii omandab kogu pajatäis mõnusalt suitsuse ja tummise maitse.  Siia ühepajatoidule lisada ka muid köögivilju – nii pastinaak, nuikapsas, petersellijuur või ka bataat sobivad pisut nostalgilist rooga veidi põnevamaks muutma.




Vana kooli ühepajatoit suitsuribiga
4-le
400 g suitsuribi, tükeldatuna (minu lemmikuks on Matsimoka suitsuribi)
1 sibul, hakituna
Pool kapsapead, tükeldatuna
4 porgandit, tükeldatuna
1 suurem kaalikas, tükeldatuna
4-5 kartulit, tükeldatuna
Ca 5 dl puljongit (nt Maggi BIO puljongipulbrist valmistatud)
Soola ja pipart
50 g võid
Õli
Serveerimiseks hakitud rohelist sibulat või tilli
Kalla poti põhja veidi õli ning prae sibulat keskmisel kuumusel mõned minutid. Lisa tükeldatud porgand ja kuumuta õli sees läbi. Kalla juurde puljong, lisa tükeldatud ribid ja tõsta potti ka kapsas. Kata pott kaanega ja hauta ca 10 minutit. Lisa siis tükeldatud porgand ja kaalikas ning hauta kaane all 10-15 minutit. Kui kasutad suvist kapsast, siis pole vaja kapsast eelnevalt keeta ja lisa kapsas juba koos porgandi ja kaalikaga. Viimasena lisa tükeldatud kartulid ning hauta veel 15-20 minutit, kuni kartul on pehme. Sega sisse või, maitsesta soola ja pipraga ning serveerides lisa hakitud rohelist sibulat.


Postitus sündis koostöös Maggiga. 

2 kommentaari:

Sirli Kodres ütles ...

Tere! Millal suitsuribilisatakse ja vist on kustunud ka milline Teie lemmik ribi on

Tuuli ütles ...

Sirli, vabandused, positus lipsas liiga kiirelt käe alt ära :) Nüüd on lisatud nii minu lemmikribi kohta info ja ribi lisamise hetk tegevuskäiku.