4-le
Valmistamisaeg: 20 minutit + tarretumiseks vajalik aeg
4 dl kookospiima
4 lehte želatiini
70 g valget šokolaadi, tükeldatuna
Veidi õli vormide määrimiseks
2 veriapelsin mahl
3 sl DanSukkeri rafineerimata roosuhkrut
Veidi vanilliekstrakti
3-4 tähtaniisi
Väike sorts Vana Tallinna likööri
1 veriapelsin, fileerituna
Määri väikesed portsjonvormid õliga. Aseta želatiinilehed mõneks minutiks külma vette likku. Kuumuta potis kookospiim, tõsta tulelt, lisa valge šokolaad ja lase sel kookospiima sees sulada. Tõsta želatiinilehed külmast vees kuuma kookospiimasegu sisse ja sega ühtlaseks, kuni želatiin on täielikult lahustunud. Kalla segu vormidesse ja aseta külma vähemalt paariks tunniks.
Tarretumise ajal valmista kaste. Selleks sega kastrulis veriapelsini mahl, suhkur, vanilliekstrakt ja tähtaniis. Keeda mõned minutid ilma kaaneta, kuni kaste muutub veidi paksemaks ja siirupiseks. Sega juurde Vana Tallinna liköör ja jahuta.
Serveerides tõsta igale taldrikule paar supilusikatäit veriapelsini kastet, sinna peale aseta vormist välja kummutatud panna cotta ning säti juurde fileeritud veriapelsini viile.
Postitus sündis koostöös DanSukkeriga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar