16. november 2017

Vürtsikas kanafilee ketšupikastmes

Kanafilee ketšupikastmes on tõeline argiõhtu mugavustoit, mis valmib loetud minutite jooksul ning nõuab koostisaineid, mille otsimisega ei pea liialt vaeva nägema. Maggi valikust leiad erineva maitsega ketšupeid, millega võiga katsetada erinevaid maitsenüansse ketšupikastmes kanale lisada. Kana puhul võid kasutada nii kondita-nahata kintsuliha kui ka kanafileed. Väga maitsev jääb see kaste küüslauguketšupiga – siis on tegemist lausa kahekordse küüslauguga kastmega. Terava maitse armastajatele sobib aga hästi Maggi terav ketšup. Lisandiks sobib pakkuda ahjuköögivilju, aurutatud köögivilju, täisterariisi või muud meelepärast. 




Vürtsikas kanafilee ketšupikastmes
4-le
Ca 700 g kana kintsuliha, kondita ja nahata või kanafileed, tükeldatuna
1 dl speltajahu (võid kasutada ka maisijahu, kui soovid gluteenivaba varianti)
Õli praadimiseks (neutraalse maitsega)
Soola ja pipart
2 küüslauguküünt, hakituna
½ tl Cayenne´i pipart
2 dl Maggi ketšupit
Veidi vett või puljongit
Puista kauss jahu, sega sinna sisse veidi soola-pipart ja veereta kanatükke jahus nii, et nad oleksid jahuga kaetud. Kuumuta pannil õli ning prae kanatükke kuuma õli sees igast küljest keskmisel kuumusel kuni need on kuldsed. Vajadusel prae kana osade kaupa, et panni mitte üle koormata. Tõsta kana pannilt ära.
Kuumuta pannil uus kogus õli. Lisa pannile hakitud küüslauk koos Cayenne´i pipraga. Lisa pannile ketšup, vajadusel veidi vett või puljongit, sega läbi ja lase keema tõusta. Tõsta kanatükid ketšupikastme sisse ja kuumuta korra veel läbi. Serveeri koos riisi või köögiviljadega.


Postitus sündis koostöös Maggiga. 

Kommentaare ei ole: