Nagu vist juba pildiltki aru saada, on selle küpsetise puhul vaja lihtsalt Camembert juustu ketas keerata taina sisse. Maitseks sobib peale sättida mõnd oma lemmikmoosi. Mina kasutasin aprikoosimoosi. Krõmpsuvat tekstuuri lisavad pähklid. Ahjus kuldseks küpsetada ja ongi kogu pirukas valmis. Voila!
Lihtne Camembert juustu ja pähklitäidisega pirukas
2-le
120 g NaTurek Camembert juustu (sobib ka Brie juust)
100 g võiga pärmi-lehttainast
2-3 sl aprikoosimoosi (sobib hästi ka viigimarja-, õuna- või muu meelepärane moos)
väike peotäis Kreeka pähkleid või pekaanipähkleid, jämedalt hakituna (nt Gemundi valikust)
muna määrimiseks
soovi korral seesamiseemneid pealeraputamiseks
Rulli tainas jahusel pinnal ristküliku kujuliseks. Joonista Camembert juustule terava noaga ristipidi lõiked peale ja tõsta siis taina keskele. Tõsta juustule moosi ja moosile puista pähkleid (võid neid veidi väiksemaks hakkida). Voldi tainas kokku nii, et juust jääb keskele. Suru taina ääred kokku, et küpsemise ajal tainas lahti ei lööks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Määri pealt lahtiklopitud munaga ja puista peale seesamiseemneid. Küpseta 180 kraadi juures ca 25-30 minutit kuni tainas on kuldne ja krõbe.
Lase ca 5 minutit jahtuda ja serveeri siis soojalt.
Postitus sündis koostöös NaTurek juustudega.
2 kommentaari:
Pildil on pekaanipähklid...
Pildil pekaanipähklid jah :) Retsepti kirja pannes mõlkusid peas Kreeka pähklid, kui hakkasin pildistama, siis selgus, et need otsa saanud ja asendasin pekaanipähklitega. Tekstis jäi parandus tegemata. Tänud märkamast. Korrigeerin teksti ka ära.
Postita kommentaar