22. detsember 2017

Hommikusöök Mehhiko moel. Chilaquiles ehk tortillakrõpsud muna ja rohelise kastmega

Mõni aeg tagasi oli mul õnn viibida paar nädalat kuumas ja päikeselises Mehhikos ja muuhulgas nautida ka sealse köögi hõrgutisi. Mõned ideed on kindlasti ka siinkandis järeletegemist väärivad. Hästi põnev hommikusöögivariant on chilaquiles ehk tortillakrõpsud kastmega, millega alustavad sageli oma päeva mehhiklased. Särtsakas roheline kaste, vürtsikas salsakaste, krõbedad tortillatšipsid ja soolakas fetajuust annavad kokku toitva ja maitsva vürtsika koosluse. Mehhiko variandis sobitatakse sinna küll queso fresco´t või queso blanco´t, mida meil on paraku keeruline leida ning nende juustude kõige sobivam asendus on fetajuust. Sellist taldrikutäit on mõnus süüa osaliselt ka näppude vahelt. Krõbedatele tortillatšipsidele saab siis sättida muna ja juustu kooslust koos särtsakate kastmetega. Kokku saabki nii mõnusa ja täiesti teistmoodi ergutava ja toitva hommikusöögi.




Chilaquiles ehk tortillakrõpsud muna ja vürtsika kastmega
4-le
1 väiksem sibul, hakituna
1 roheline jalapeno pipar, seemned eraldatud
2 küüslauguküünt, koorituna ja hakituna
1 dl puljongit (Maggi Bio puljongipulbrist valmistatuna)
1 roheline paprika, tükeldatuna
Ca 3 dl õli friteerimiseks  + kastme jaoks
4 suurt pehmet torillat (võimalusel maisitortillat), suupärasteks kolmnurkadeks lõigatuna
4 muna
100 g fetajuustu
1 punane sibul, peente ribadena
Värsket koriandrit
Maggi salsakastet
Tõsta sibul, jalapeno pipar, küüslauk, puljong ja roheline paprika blenderisse ja töötle ühtlaseks kastmeks. Kuumuta pannil ca 2 sl õli, lisa pannile kaste, maitsesta soola ja pipraga ning hauta umbes 5 minutit. Kui tahad paksemat tulemust, võid hautamise aega pikendada.
Kuumuta kastrulis ca 3 dl õli. Õli kuumust kontrolli esmalt ühe tortillakolmnurgaga. See peab kohe õli sees särisedes küpsema hakkama. Friteeri tortillakolmnurki osade kaupa mõnikümmend sekundit kuumas õlis, kuni need on krõbedad. Tõsta vahukulbiga õlist ära ja aseta majapidamispaberile, et üleliigne õli eralduks.
Prae pannil munad ja tõsta kõrvale. Maitsesta soola ja pipraga.
Tõsta osad friteeritud tortillakolmnurgad eelnevalt keedetud kastme sisse, keera neid kastmes ja tõsta siis taldrikule. Sinna peale nirista veidi salsakastet. Tõsta igale taldrikule üks muna ja puista lisaks murendatud fetajuustu ning punase sibula ribasid. Puista peale värsket koriandrit. Serveeri kohe.


Postitus sündis koostöös Maggiga.

Kommentaare ei ole: