28. november 2017

Kihiline magustoit kohvimaitselise kõrvitsavahu ja Philadelphia Milka kreemiga

Hästi lihtne kihiline ja kolmevärviline magustoit, kus saavad kokku kõrvitsa-kohvikreem, vanillikreem ja Milka kreem. Kes ei ole veel avastanud, kui mõnusalt kõlavad kokku kõrvits, kohv ja šokolaad, siis võiksid seda kindlasti katsetada. SEE kõrvitsalatte on saanud kõikidelt, kes seda proovinud, alati maksimumpunktid ja peategijaks on ka seal sama kohv-kõrvits kooslust.


Kihiline magustoit kohvimaitselise kõrvitsavahu ja Philadelphia Milka kreemiga
4-le
200 g puhastatud muskaatkõrvitsat või Hokkaido kõrvitsat
4 dl 35%-list koort, vahustatuna
1-1,5 dl rafineerimata roosuhkut
1 tl vanillisuhkrut
200 g Philadelphia Milka toorjuustu
100 g Philadelphia Classic toorjuustu, toasoojana
30 ml kanget espresso kohvi
Veidi kardemoni ja jahvatatud ingverit
Serveerimiseks riivitud šokolaadi
Koori, puhasta ja tükelda kõrvits ning küpseta ahjus 180-200 kraadi juures kümmekond minutit, kuni kõrvits on pehme. Püreesta saumiksega. Sega juurde kange espresso kohv, kardemon, veidi ingverit ja viimane kolmandik vahustatud koort. Sega ühtlaseks.
Vahusta koor koos suhkruga kohevaks vahuks. Sega kolmandik vahukoort toasooja toorjuustu ja vanillisuhkruga. Tõsta kõrvale. Sega teine kolmandik vahukoort toasooja Milka toorjuustuga ja tõsta kõrvale.
Tõsta magustoidupokaalidesse esmalt kõrvitsakreemi. Sinna peale säti vanillikreem ja viimaseks kihiks tõsta Milka kreem. Võid tõsta enne serveerimist mõneks tunniks jahedasse.  Serveerides puista peale riivitud šokolaadi.


Retsept valmis koostöös Estoveri ja Philedelphia toorjuustudega. 

Kommentaare ei ole: