2. oktoober 2017

Punases teravas küüslaugukastmes kana

Üks hästi lihtne roog nendeks päevadeks, kus toiduvalmistamise peale ei ole võimalust liiga palju aega panustada. Sellegipoolest ei ole tulemuse osas sugugi allahindlust tehtud ja väheste lihtsate koostisosade ja võtete abil valmib mõnus kergelt vürtsikas kanaroog, mis sobib hästi näiteks aurutatud riisi juurde serveerida. Ka lapsed kipuvad seda kooslust väga armastama. Siin retseptis on kastme juures pearollis Maggi vürtsikas ketšup, mis on parajalt terav, et kogu roog mõnusalt õhetavaks muuta. Sõltuvalt sööjate terava toidu taluvuses võib kasutada ka mahedama maitsega ketšupit (nt Maggi küüslauguketšup sobib hästi). Selline kaste sobib hästi kas siis aurutatud riisiga või muude lisanditega. Ka Maggi kiirelt valmiv kuskus sobib lisandiks väga hästi. 




Terav küüslaugukana punases kastmes
4-le
500 kanafileed või kintsuliha, tükeldatuna
1 sl maisitärklist
Õli, praadimiseks
Soola ja pipart
3 küüslauguküünt, peeneks hakituna
 4-5 sl Maggi vürtsikat ketšupit 
Veidi vett või puljongit
Serveerimiseks aurutatud riisi, seesamiseemneid ja hakitud rohelist sibulat
Sega kanatükid maisitärklise, soola ja pipraga. Kuumuta pannil õli ja prae kanatükke õli sees, kuni need on pruunistunud ja küpsed. Tõsta pannilt ära. Jahuta pann veidi maha, lisa vajadusel veidi õli ning lisa pannile küüslauk. Prae kiirelt läbi ja lisa siis ketšup, lase mullitama tõusta ja lisa siis pannile kanatükid. Kuumuta läbi mõne minuti jooksul, kui kaste tundub liiga paks, lisa veidi kuuma vett või puljongit. Maitsesta vajadusel veel soola ja pipraga. Serveerides puista peale seesamiseemneid ja hakitud rohelist sibulat. Paku juurde aurutatud basmati riisi. 


Postitus sündis koostöös Maggiga.

Kommentaare ei ole: