19. mai 2017

Värviline ja vürtsikas salat kuskussi, halloumi juustu ja karamelliste porganditega

Kuskuss on nisust valmistatud väike ümar tera, mis on pärit Põhja-Aafrikast berberite köögist. Kuskussi puhul võrreldes teiste teraviljadega on plussiks see, et ta valmib väga kiiresti. Piisab vaid kuuma vee peale kallamisest ja siis viie minuti jagu ootamisest. Traditsiooniliselt on kuskusi serveeritud koos erinevate liha ja/või köögiviljahautistega, mis sätitakse kuskussi kuhja peale ehk siis sarnaselt sellele, kuidas riisi kõrvalroana kasutatakse.



Kuskuss on muuhlugas ka tänuväärt salatikomponent, aidates lisada salatile teravilja ning andes täiendavalt teralist tekstuuri. Maggi vürtsikas kuskuss on eriti mugav lahendus, kuna maitsestamine on juba eelnevalt ära tehtud ning nii ei peagi muud tegema, kui kuskus lihtsalt parajaks paisutada. Sellisesse salatisse sobib lisandiks sättida veel karamelliseid ahjuporgandeid, pannil või ahjus kuldse kooriku saanud halloumi juustu ning sätendavaid granaatõunaseemneid. Tervislik ja maitsev soe salat ongi valmis. Selline salat sobib hästi nii iseseisvaks roaks kui ka liharoogadele lisandiks.
2-le
1 purk Maggi kuskussi vürtsidega
2 keskmise suurusega porgandit, sõrmejämedusteks pulkadeks lõigatuna
Oliiviõli
Mett
Jahvatatud vürtsköömneid
Soola ja pipart
200 g halloumi juustu
Salatirohelist (mina kasutasin lehtkapsast)
Poole granaatõuna seemned
Peotäis päevalilleseemneid
Balsamico kreemi
Värsket koriandrit



Esmalt valmista porgandid. Selleks sega tükeldatud porgand oliiviõli, mee, jahvatatud vürtsköömnete  ja soola-pipraga. Aseta 200 kraadini kuumutatud ahju ca 20 minutiks, kuni porgandid on kuldsed. Sega porgandeid vahepeal, et nad ühtlaselt pruunistuksid. Kalla kuum vesi Maggi kuskussile peale ja lase umbes viis  minutit paisuda. Sega ühtlaseks.  Prae tükeldatud halloumi juust oliiviõlis mõlemalt poolt kuldseks. Säti taldrikule salatirohelist, sinna peale laota kuskuss koos karamelliste porganditega. Jaota halloumi juust salatile peale, puista lisaks päevalille- ja granaatõunaseemneid. Piserda oliiviõliga, jahvata peale veidi soola ja pipart ja nirista üle balsamico kreemiga. Lisa ka värsket hakitud koriandrit. 

Postitus sündis koostöös Maggiga. 

Kommentaare ei ole: