7. märts 2017

Porru ja bataadi püreesupp

Kui vichyssoise nimeline porru-kartuli püreesupp kuulub püreesuppide armastatud klassikute hulka, siis tegelikult tuleb tunnistada, et bataadi ehk maguskartuliga valmistatud variant ei jää oma maitsekombinatsiooni poolest kuulsale õele sugugi alla. Põneva maitsebuketi lisab veel rosmariin. Selline päikesekollane supp soojendab hinge ja ihu ning aitab kevadpäikest ka toidulauale tuua. Lisaks on seda tõeliselt lihtne ja kiire valmistada.


4-le
Valmistamisaeg: 50 minutit
2 keskmise suurusega või 1 suurem porrulauk, heleroheline ja valge osa tükeldatuna
2 küüslauguküünt, hakituna
2-3 bataati (ca 1 kg), koorituna ja tükeldatuna
Väike peotäis rosmariini, hakituna
7 dl kanapuljongit
4 dl 35%-list koort
Soola ja pipart
Õli ja võid praadimiseks


Kaunistamiseks veidi hakitud rosmariini, päikesekuivatatud tomateid ja röstitud seesamiseemneid.
Kuumuta potipõhjas keskmisel kuumusel õli ja või. Hauta porrulauku koos küüslauguga umbes 5 minutit aeg-ajalt segades. Ära pruunista. Kui köögivili kipub praadides pruuniks tõmbuma, alanda kuumust. Lisa tükeldatud bataat ja rosmariin, kuumuta läbi ja kalla peale siis kanapuljong. Lase keema tõusta, alanda siis kuumust ning keeda umbes 15 minutit, kuni köögivili on pehme. Lisa potti koor, kuumuta ja püreesta siis supp saumikseriga või blenderis. Maitsesta lõplikult. Serveerides lisa supile veidi hakitud rosmariini, päikesekuivatatud tomateid ja röstitus seesamiseemneid.

Retsept ilmus 2017. aasta jaanuarikuises Oma Maitse ajakirjas.

Kommentaare ei ole: