12. veebruar 2017

Kleepuvad magusvürtsised kanakintsud hirsi tabbouleh salatiga

Siin selles roas muutuvad riigipiirid häguseks ning tegemist on korralikult erinevaid rahvuskööke kokku miksiva toiduga. Fusion on vahva moodus erinevate maade köökide parimaid palu kokku miksida ja keegi ärgu öelgu, et nii ei tohi või ei sobi. Kui maitsemeeled süües rahulolevalt nurru löövad, siis on eesmärk täidetud. Siin toidus kohtuvad Mehhiko salsakaste, Aasia köögist tuttav seesamiõli ning sojakaste ning Lähis-Ida päritolu mõnus värskusest pakatav tabbouleh salat ja Eesti köögis pigem Tuhkatriinu rollis olev hirss, mida tasuks kindlasti rohkem kasutada ning mitte ainult hommikupudruna.




Magusvürtsikad kleepuvad kanakintsud
4-le
Valmistamisaeg: 40 minutit
Ca 700 g kana kintsuliha (nahata ja kondita)
3 sl Maggi Texicana Salsa kastet
2 sl vedelamat mett
2-3 sl sojakastet
2 küüslauguküünt, hakituna
1 sidrunimahl
1-2 sl seesamiõli
1 sl maisitärklist
2-3 sl vett
Õli praadimiseks
Soola ja pipart
Seesamiseemneid




Valmista marinaad. Selleks sega omavahel salsakaste, sojakaste, mesi, küüslauk, sidrunimahl, seesamiõli ja tärklis. Maitsesta kana soola ja pipraga ning prae pannil õli sees mõlemalt poolt kuldseks. Tõsta kanakintsud ahjunõusse ja kalla peale marinaad. Aseta 180 kraadini kuumutatud ahju küpsema ca 20 minutiks. Tõsta siis kuumus 220 kraadini või lülita sisse ahju grillrežiim. Piserda kanakintsud ahjupannil oleva marinaadiga pealt üle ning pruunista kanakintsusid mõned minutid. Serveerides puista peale seesamiseemneid.

Ürdine tabbouleh salat
Iisraeli kööki kuuluv mõnus värske salat, kus tavaliselt kasutatakse bulgurit jääb väga maitsev ka hirssi kasutades. Selleks tuleb hirss keeta ja siis korralikult nõrutada. Hirss on väärtuslik teravili, mis sobib ka neile, kes gluteeniga väga hästi läbi ei saa või teadlikult üritavad gluteeni oma menüüs vältida. Värske münt koos teiste ürtidega muudab salati hästi värskeks ja suviseks. Seda isegi talvisel ajal.



4-le
Valmistamisaeg: 30 minutit
1 dl hirssi, kuuma veega paar korda läbi pestuna
1 tl Maggi Bio puljongipulbrit
2 lühikest kurki, õhukeste viiludena
5-6 redist, õhukeste viiludena
Paar peotäit kirsstomateid, tükeldatuna
1 punane sibul, hakituna
Ohtralt hakitud ürte – peterselli, koriandrit, münti
Sidrunimahla
Oliiviõli
Soola ja pipart
Keeda hirss vastavalt pakendi juhistele Maggi Bio köögiviljapuljongiga maitsestud vees. Kurna ja jahuta. Sega omavahel redis, kurk, tomat ja sibul. Lisa hirss ning hakitud ürdid. Maitsesta salat sidrunimahla, oliiviõli, soola ja pipraga.  Säti maitsed enda järgi paika ja lase veidi aega enne serveerimist veel „tõmmata“.

Retsept sündis koostöös Maggiga.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Väga ahvatlev näeb välja, kuid komponentidest on välja jäänud sojakastme kogus. Kui palju seda marinaadile tuleb lisada?

Tuuli ütles ...

Tänud märkamast. Lisasin sojakastme koguse ka retseptile.

Anonüümne ütles ...

Väga-väga maitsev! Kana oli eriti maitsekas ja mahlane, salatisse lisaks pigem veidi magusamaitselisi kirsstomateid ning ka fetat.