16. september 2016

Mõnusalt vürtsikas karrine porgandi-pastinaagi püreesupp kookospiimaga

Püreesupid on meie pere lemmikud. Eelkõige muidugi seetõttu, et nad on lihtsalt nii maitsvad ja sametiselt mõnusalt. Teisalt aga ka seetõttu, et see on üks legaalseid mooduseid, kuidas muidu suhteliselt köögiviljaleiged lapsed saab panna köögivilju sööma. Ja söövad rõõmuga ning küsivad veel lisaportsugi. Ja mainimata ei saa ka jätta seda, et püreesupid valmivad sümpaatselt väikese vaevaga. Porgand ja pastinaak on oma magusa maitsega saanud minu jaoks püreesuppides ühtedeks lemmikuteks. Vähe on vaja, et paarist köögiviljast, maitseaintest ja kookospiimast saab kokku suurepärase supi. Sööd ja mõmised rahulolust.


4-le
Valmistamisaeg: 30 minutit
1 sibul, hakituna
2 küüslauguküünt, hakituna
2 keskmise suurusega porgandit, tükeldatuna
2 keskmise suurusega pastinaaki, tükeldatuna
1 kartul, tükeldatuna
1 tl mango-karripulbrit või tavalist karripulbrit
6 dl kanapuljongit (nt SEDA Maggi Bio kanapuljongit)
400 ml purk kookospiima
soola ja pipart
õli praadimiseks


Kuumuta pannil või paksema põhjaga potis õli ning prae keskmisel kuumusel sibulat ja küüslauku mõned minutid. Lisa pannile karripulber ja kuumuta läbi, kuni karri muutub aromaatseks. Lisa tükeldatud porgand ja pastinaak ning kuumuta õlis läbi mõne minuti jooksul. Kalla peale kuum puljong (nii, et köögiviljad oleksid kõik vedelikuga kaetud) ja hauta kaane all vaiksel kuumusel umbes 15 minutit. Lisa siis tükeldatud kartul ja keeda veel seni, kuni kartul on pehme. Tõsta pott tulelt, kalla juurde kookospiim ja töötle köögivili saumikseriga ühtlaseks kreemjaks supiks. Maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta veelkord läbi. Supi paksust võid reguleerida soovi korral vett lisades.
Serveeri soojalt.

Retsept sündis koostöös Maggiga.

Kommentaare ei ole: