2. september 2016

Kanakintsud mee- ja sojamarinaadis

Asjalik aeg on nüüd kooliaasta algusega koos saabunud ja suvised pikaks venivad grilliõhtud koos sõpradega asenduvas asjalike argilõunate või -õhtusöökidega. Hinda tõusevad jälle kõik need toidud, mida saab kerge vaevaga ja suurema ajakuluta valmistada. Ja ei saaks kõhu ka korralikult täis.
Üheks päästvaks ideeks, mida kiire päeva õhtul valmistada, võivad olla mesised kanakintsud.
Magus maitsenüanss sobib kanalihale suurepäraselt, seepärast jäävad mee- ja sojamarinaadis küpsetatud kanakintsud väga maitsvad ja mõnusad. Tänu meele tekib lihale karamelline krõbe koorik, mis muudab liha väga hõrguks.



4-le
Valmistamisaeg: 40 minutit
Ca 700 g kanakintsusid (nahaga)
3 sl sojakastet
3 sl vedelamat mett
2 küüslauguküünt, hakituna
1 laimi mahl
2 sl seesamiõli
1 tl sriracha vm tšillikastet
1 sl maisitärklist
Õli praadimiseks
Soola ja pipart
Serveerimiseks seesamiseemneid


Valmista marinaad. Selleks sega omavahel sojakaste, mesi, küüslauk, laimimahl, tšillikaste, seesamiõli ja tärklis. Maitsesta kana soola ja pipraga ning prae pannil õli sees mõlemalt poolt kuldseks. Tõsta kanakintsud ahjunõusse ja kalla peale marinaad. Aseta 180 kraadini kuumutatud ahju küpsema ca 25-30 minutiks. Tõsta siis kuumus 220 kraadini või lülita sisse ahju grillrežiim. Piserda kanakintsud
ahjupannil oleva marinaadiga pealt üle ning pruunista kanakintsusid mõned minutid. Serveerides puista peale seesamiseemneid.

Retsept ilmus koostöös eriväljaandega "Mesi on hea"

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui varem marinaadi panna, kas siis praen koos marinaadiga või jätan selle pruunistamise osa vahele? :)

Tuuli ütles ...

Varem marinaadi pandud kanakintsud võib marinaadist välja tõsta, veidike kuivemaks majapidamispaberiga patsutada ja siis pannil pruunistada. Pannilt siis jälle ahjuvormi ja marinaad peale.

Angela ütles ...

Väga maitsev