5. märts 2016

Tervislikud kaerapannkoogid mustikate ja banaaniga

Mõnusalt mahlased ja magusad täpilised pannkoogid, kus täpitamise rolli mustikad enda peale võtavad. Kaer maitseb mahedalt ja magusalt ning sobib pannkookide sisse igati hästi. Lisaks sellele on kaerahelveste ja -kliidega pannkoogid tunduvalt tervislikumad, kui valgest nisujahust pannkoogid. Veidi teistmoodi maitsekooslus kaerast, banaanist ja mustikatest pontšakate pannkookide kujule viiduna sobib näiteks nädalavahetuseks mõnusaks ühiseks pere söömaaajaks.



12 pannkooki
Valmistamisaeg: 20 minutit + 10 minutit taina paisutamiseks
1 dl kiirkaerahelbeid (nt Veski Mati valikust)
1 dl kaerakliisid (nt Veski Mati valikust)
½ tl küpsetuspulbrit
1,5 dl maitsestamata jogurtit
1 keskmise suurusega hästi küps banaan
1 muna
Vanillisuhkrut
Näpuotsaga soola
Värskeid või külmutatud mustikaid
Praadimiseks õli


Aseta kõik koostisained peale mustikate blenderisse ja töötle tainas ühtlaseks. Võid teha taina ka kausis – suru banaan kahvliseljaga peeneks, lisa muna ja jogurt ning siis kuivained. Sega kõik ühtlaseks. Kui tainas on liiga paks, lisa kas piima või jogurtit. Jäta tainas umbes kümneks minutiks seisma, et kuivained paisuksid.
Kuumuta pannil õli ning tõsta supilusikatäie suurused koogid kuuma õli sisse. Prae keskmisel kuumusel. Praadimise ajal laota igale pannkoogile mustikaid. Prae ka teiselt poolelt kuldseks. Serveeri soojalt.

Retsept sündis koostöös Veski Matiga.

2 kommentaari:

Getter ütles ...

Kas banaani saaks asendada ka õunaga? :)

Tuuli ütles ...

Getter, seda peaks proovima. Ilma katsetamata ei julge lubada, sest banaani ja õuna tekstuur ja siduvus on erinev. Võib-olla tuleb siis tainale kaerakliisid vm siduvat ainet veidi rohkem panna. Katsetamise teema :)