2. märts 2016

Lillkapsatainaga singi-juustu struudel

Lillkapsast on viimaste aastate superstaar saanud ja tundub, et leitud on üks võimalusterohkemaid köögivilju üldse. Või mille muuga seletada seda, et lillkapsas on asunud vajadusel nii riisi, pizza, kuskusi või mille iganes rolli. Lillkapsa teisenduste teemaga haakub ka see postitus, kus lillkapsas figureerib struudlitainas. Struudlitainas on ise siis loomulikult ilma jahuta ja teraviljalisteta. Täidiseks on sätitud tomatikaste, juust ja sink, mis moodustab koosluse, mida võib nimetada ka lillkapsatainaga calzoneks. Kes veel ei tea, siis calzone on nimetus kinnisele pizzale, mis on keskelt kokku keeratud. Nagu hiiglaslik pirukas. On selle nimetusega nagu on, aga kindel on see, et sellist lillkapsatainaga struudlit või calzonet võib nautida üsna rahuliku südamega. Seda isegi siis, kui endale lisatükk (või paar) ette tõsta.


4-le
Valmistamisaeg: 45 minutit
Lillkapsatainas:
1 väiksem lillkapsapea, õisikuteks eraldatuna
1 muna, lahtiklopituna
50 g juustu, riivituna
Maitse järgi soola ja pipart
Näpuotsaga kuivatatud basiilikut ja/või punet
Täidis:
200 g mozzarella juustu
3 sl tomatikastet või ketšupit
100 g prosciuttot või muud sinki, tükeldatuna
50 g riivitud parmesani


Aseta lillkapsaõisikud soolaga maitsetatud vette ja keeda vaiksel kuumusel umbes 8 minutit. Kurna sõelal ja töötle lillkapsaõisikud köögikombainis ühtlaseks. Aseta lillkapsamass sõelale või köögirätiku sisse ja pigista lillkapsast üleliigne vesi välja. Oluline on mass kuivaks saada, liiga palju vedelikku jätab taina liiga vesiseks. Sega lillkapsale juurde muna, juust, sool, pipar ja ürdid. Määri ahjuplaadile asetatud küpsetuspaber õliga ning laota lillkapsamass küpsetuspaberile nelinurkse ühtlase massina. Küpseta 200-220 kraadi juures kümme minutit. Tõsta ahjust ning määri lillkapsapõhja keskmisele osale (millest moodustub struudli põhjaosa) tomatikastet või ketšupit. Laota sinna peale pool juustukogusest, siis prosciutto ja siis ülejäänud mozzarella. Puista juurde kuivatatud ürte. Tõsta spaatli või labida abil küljed struudli täidise peale nii, et need keskelt kokku ulatuksid. Puista peale riivitud parmesani. Aseta ahju 200-220 kraadi juurde ja küpseta 15 minutit kuni küpsetis on parajalt kuldne. Lase veidi aega seista enne lahtilõikamist. Serveeri soojalt.

Retsept ilmus 2016. aasta märtsikuises ajakirjas Oma Maitse köögiviljapirukate rubriigis.

Kommentaare ei ole: