11. veebruar 2016

Tervisepommist šokolaadikreem avokaado ja banaaniga

Mõned magusroad on tervislikumad kui teised. Ilma selleta, et maitses peaks mingeid järeleandmisi tegema. Ja kui seesama magustoit on ka valmistada imelihtne, siis on kõik uue lemmiku tingimused täidetud.
Üks selline imeliselt lihtne magustoit, mis teisalt ka tervisesõbralik, on avokaado-banaanikreem. Kolmest komponendist kokku segatud ja ongi kogu kunst. Ei mingit sulatamist, tarretamist vahustamist ega küpsetamist. Kõlab nagu muinasjutt, eks ole.





Selle šokolaadikreemi valmistamiseks läheb vaja
2 hästi küpset banaani
1 suurem või paar väiksemat avokaadot
2-4 sl meelepärast Monbana šokolaadijoogi pulbrit (see kogus säti paika enda maitse järgi, kui magusat soovid)
Mina kasutasin seekord karamellimaitsega Monbana šokolaadijoogi pulbrit
kaunistamiseks värskeid või külmutatud marju või muud meelepärast




Koori ja tükelda banaan ning avokaado. Lisa Monbana šoklolaadijoogi pulber ning töötle kõik purustajas ühtlaseks. Kalla serveerimisnõudesse. Võid enne serveerimist paar tundi jahedas hoida. Serveerides lisa meelepäraseid marju või muud lisandeid.

3 kommentaari:

Mariin Sirk ütles ...

See on tõesti üks lihtne, kiire, hea ja tervislik magustoit. Ja magustoidule kohaselt ka rammus ning toitev :) Mina teen seda täiesti tavalise kakaopulbriga (magustamata), aga retseptis ära toodud šokolaadijoogi pulber tasub kindlasti äraproovimist. Marjadele olen vahel niristanud ka agaavsiirupit, mis lastele väga meeltmööda on.

Kadri Hekk ütles ...

Tuuli vast oskab paremini kommenteerida, millest see Monbana pulber koosneb, kuid kiire googeldamise tulemusena tundub mulle tervislikum asendada see millegi valge suhkru vabaga. Näiteks on minu lemmik kooslus banaan-avikaado-toorkakao (v kaarobipulber); erilised magusasõbrad saavad lisada veel datleid ;)

Tuuli ütles ...

Kadri, loomulikult võib selle šokolaadijoogipulbri asendada ka näiteks toorkakao ja soovi korral nt agaavisiirupiga või siis datlipüreega. Siis on kohe kõikide näitajate järgi ülitervislik :) See Monbana on, jah, pigem klassikalise lähenemisega šokolaadijook, kus suhkur on pelgalt tavaline suhkur. Aga maitse on Monbanal samas väga hea, nii et maitsestajana on ta mul sageli siiski käepärast.