26. detsember 2015

Muskaatveinis röstitud viinamarjad ja pirnid Itaaliast. Pere e Uva al Forno

Sümpaatselt lihtne ja samas kerge magusroog viinamarjadest ja pirnidest on mõnus vaheldus rikkalikele kookidele, mida kipub pühadeajale omaselt alati veidi liiast olema. Muskaadine vein, vanillikaun ning mahlased puuviljad annavad tulemuseks imemaitsva desserdi, mille valmistamine on piinlikult lihtne ettevõtmine. Selle desserdi idee on näpatud Itaalia köögi jõuluroogade valikust. Tuleb taas nentida, et itaallased ikka oskavad!


4-le
Valmistamisaeg: 55 minutit
0,5 l punaseid ja valgeid viinamarju
1 dl pruuni suhkrut (võid ka vähem panna, kui väga suur magusasõber ei ole)
1,5 dl muskaatveini
2 sidruni mahl
1 vanillikaun, pikkupidi pooleks lõigatud
2 sl aprikoosimoosi
2 pirni



Puhasta viinamarjad seemnetest. Poolita pirnid ja eemalda seemned ning seemnekoda. Tõsta viinamarjad ja pirnid ahjuvormi. Sega omavahel suhkur, sidrunimahl, muskaatvein, vanillikaun ja aprikoosimoos ühtlaseks. Kalla saadud kaste viinamarjadele ja pirnidele. Küpseta 180 kraadi juures kuni pirnid on pehmed ning kaste muutunud siirupiseks. Selleks kulub ca 50 minutit. Serveeri soojalt. Juurde võid pakkuda vanillijäätist.

Retsept ilmus ajakirja Toit&Trend 2015.aasta viimases numbris.

Kommentaare ei ole: