18. detsember 2015

Kingituse kiirabi. Külluslikud šokolaadiampsud jõhvikate ja pekaaniapähklitega

Jõhvikate ja pekaaniapähklitega külluslik ja maitsesügav suupiste on midagi sellist, mis sobib jõuluaega kui valatult. Rikkalikku maitset lisab kookosvõi, aga kui kookose maitse tundub liiga intensiivne või lihtsalt ei meeldi, võib selle asendada ka tavalise võiga. Tegemist on kingitusega, mille võib valmis teha loetud minutite jooksul. Ja siis on vaja vaid niipalju aega, et šokolaad jahedas taheneks.


90 g kookosvõid (või tavalist võid, kui kookose intensiivne maitse ei meeldi)
50 g  kakaopulbrit
60 ml DanSukkeri tumedat roosiirupit
100 g tumedat šokolaadi
Näpuotsaga soola
1 sl Vana Tallinna likööri
Peotäis kuivatatud jõhvikaid, veidi peenemaks hakituna
Peotäis pekaaniapähkleid, röstituna ja veidi peenemaks hakituna


Sulata kookosvõi koos peeneks hakitud šokolaadiga vesivannil või pliidil hästi vaiksel kuumusel. Sega ja kontrolli, et šokolaad oleks korralikult sulanud. Lisa kakaopulber, sega läbi ja lisa siis siirup ja näpuotsaga soola. Sega juurde Vana Tallinna liköör, kuivatatud jõhvikad ja pähklid ning kalla saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud karbi või vormi sisse. Aseta külmkappi mõneks tunniks kuni üleöö. Tahenenud vormist lõika terava noaga parajad kommid ja keera need paberi sisse.

Retsept sündis koostöös DanSukkeriga

1 kommentaar:

Halis ütles ...

Tänan jälle suurepärase retsepti eest! Soovisin kingitusteks teha. Ise suur šokolaadisõber ei ole. Aga kui neid lahti lõikasin, siis ei suutnud söömist lõpetada! Maitsvat pühade aega!